Cine este, de fapt, cel care a desenat noul SUV Dacia Bigster?

Autor: ProMotor 18 ian. 2021 Știri auto

Cu ocazia prezentării de către Groupe Renault a planului său strategic Renaulution, marca Dacia și-a dezvăluit strategia pentru următorii cinci ani.

Prin crearea noului business unit Dacia-Lada, Dacia își va spori eficiența și competitivitatea și își va extinde atât prezența pe piețele externe cât și gama de modele, prin abordarea segmentului C.

Sub numele Bigster, Dacia prezintă conceptul unui model SUV de 4,6 metri lungime, robust, spațios și perfect adaptat pentru escapadele în aer liber. Acest SUV prefigurează soluția propusă de Dacia pentru un vehicul de segment C accesibil la prețul unui model din segmentul inferior.

Proporțiile conceptului Dacia Bigster sunt în egală măsură contemporane și atemporale. Liniile sale simple, lipsite de artificii estetice inutile, inspiră robustețe. Interiorul este foarte primitor, fiind printre cele mai spațioase din acest segment.

Bigster va fi cel mai interesant SUV din gama Dacia

Semnătura luminoasă în formă de Y este de acum mai amplă, accentuând aspectul robust specific modelelor SUV. Un aspect pus și mai mult în valoare de culoarea verde închis a caroseriei.

Conceptul Bigster nu încorporează artificii de design, precum elementele cromate sau ornamentele cu aspect de aluminiu. Avem de a face cu un SUV autentic, opțiunea asumată în acest caz fiind cea a utilizării de piese din material plastic reciclat pentru toate protecțiile laterale.

Sub capotă Bigster poate fi echipat cu motorizări alternative și hibride, asigurând astfel adaptarea permanentă atât la nevoile clienților, cât și la evoluția reglementărilor în domeniul auto.

Victor Sfiazof este românul care a desenat Dacia Bigster

Românul Victor Sfiazof este cel care a desenat conceptul Bigster. Tot el este și cel care în urmă cu mai bine de şase ani desena schiţa modelului Renault Kadjar.

Victor Sfiazof este născut şi crescut la Satu Mare, iar cursurile de design le-a urmat la Universitatea de Artă şi Design I. Andreescu din Cluj-Napoca. După facultate el a venit în Capitală unde s-a legat și relaţia sa cu producătorul auto Renault şi cu modelul Kadjar, scrie Ziarul Financiar.

„Victor Sfiazof e un designer excelent. El lucrează în cadrul biroului din România. Avem designeri foarte talentaţi la Dacia“, a declarat pentru Ziarul Financiar Alejandro Mesonero-Romanos, director de design Dacia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide