Cineva te sună şi îţi spune că este de la Poliţie şi are nevoie de ajutorul tău. Aşa începe noua metodă de înşelăciune a infractorilor

Autor: ProMotor 22 apr. 2019 Știri auto
Cineva te sună şi îţi spune că este de la Poliţie şi are nevoie de ajutorul tău. Aşa începe noua metodă de înşelăciune a infractorilor

Poliţia Română avertizează printr-o postare pe Facebook că persoanele care foloseau metoda „Accidentul” au găsit o nouă abordare pe care o utilizează când contactează victimele. Până acum această nouă variantă a fost folosită în Bulgaria, iar victimele au fost cetăţeni bulgari, prejudiciul ridicându-se la 500.000 de euro.

Poliţia explică cum un individ sună la victime şi pretinde că este un agent de poliţie, cerând ajutorul acestora pentru prinderea infractorilor. El susţine că va realiza un flagrant şi îndeamnă victima să îi dea banii ceruţi persoanei care îi va solicita, urmând ca infractorul să fie prins ulterior, însă acest lucru nu se mai petrece. Chiar dacă s-a petrecut în altă ţară, Poliţia avertizează că fenomenul infracţional nu ţine cont de graniţe şi cere cetăţenilor să fie vigilenţi.

Postarea integrală a Poliţiei Române:


„NEXT LEVEL – Metoda ”ACCIDENTUL”!!!!

Infractor: Alo, bună ziua, sunt poliţist şi vă solicit sprijin într-o speţă.
Victimă: Vă rog. Cu ce pot să ajut?
Infractor: Veţi fi sunat, în curând, de cineva care o să vă ceară bani. Nu vă speriaţi! Nimic din ce va spune nu e real…dar vă rog să intraţi în jocul lui! Daţi-i ce vă solicită, noi îl prindem şi vă restituim banii.

Victima, de bună credinţă şi convinsă că ajută un poliţist, face ce i se spune. Abia când nu îşi mai recuperează suma de bani plătită, realizează că a fost înşelată.

S-a întâmplat în Bulgaria, dar ştim cu toţii că fenomenul infracţional nu ţine cont de graniţe… E bine să ştiţi! E bine să fiţi informaţi şi să le transmiteţi, la rândul vostru, celor pe care îi cunoaşteţi.

Infractorii: cetăţeni bulgari.
Victimele: cetăţeni bulgari.
Prejudiciul: peste 500.000 de Euro.
Din ţara noastră cumpărau cartele, telefoane şi se cazau în diferite locaţii, pe care le schimbau permanent.

După 17 percheziţii simultane, în România şi Bulgaria, gruparea infracţională a fost destructurată.

Sperăm ca, în ţara noastră, Metoda ”Accidentul” să dispară de tot, nicidecum să treacă la nivelul următor. Cu implicarea noastră, cu sprijinul vostru…

Chiar şi aşa, e mai bine să fiţi preveniţi decât păcăliţi. „

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide