Circulația pe Transfăgărășan a fost redeschisă

Autor: Ionuț Vîlciu 21 iun. 2023 Știri auto

Circulația pe Transfăgărășan a fost redeschisă traficului rutier pentru toate categoriile de vehicule. Între ce intervale putem conduce pe Transfăgărășan?

Circulația rutieră pe Transfăgărășan – DN 7C va fi deschisă începând de astăzi, 21 iunie, de la orele 08:00, între Piscu Negru (km 104+000) și Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800), pentru toate categoriile de autovehicule, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CNAIR precizează că circulația va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 07:00 – 21:00, iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea în condiții de siguranță.

CNAIR recomandă șoferilor să circule cu atenție, mai ales că anul acesta a crescut numărul urșilor care se deplasează și chiar staționează pe partea carosabilă.

„Pentru a evita evenimente nedorite este foarte important să nu încercați să hrăniți urșii, chiar dacă va aflați în autovehicul și să nu faceți gesturi care ar putea să declanșeze reacții agresive ale acestora”, informează CNAIR.

Și circulația pe Transalpina a fost deschisă

Un alt drum foarte frumos de pe teritoriul României este Transalpina. Începând cu data de 16 iunie 2023, circulația pe Drumul Național 67C, Transalpina, a fost reluată. Pe acest drum pot circula doar automobilele cu o masă totală autorizată mai mică sau egală cu 3.500 de kilograme și doar în intervalul orar 08:00 – 18:00. De asemenea, viteza maximă cu care se poate circula pe Transalpina este de 30 km/h.

Avem pe unde ne plimba în această vară. Dacă vreți să călătoriți și pe alte drumuri spectaculoase din România, nu doar pe Transfăgărășan sau pe Transalpina, puteți consulta această listă cu cele mai frumoase 7 drumuri din țara noastră.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide