Circulația va fi restricționată într-un cartier istoric din Brașov

Autor: George Cristea 05 ian. 2021 Știri auto

Circulația va fi restricționată într-un cartier istoric din Brașov. decizia a fost anunțată de primarul orașului, Allen Coliban. Acesta a fost îngrozit de aglomerația de mașini înregistrată pe data de 2 ianuarie.

Acesta a spus că este născut în cartierul Schei, dar că niciodată nu a văzut ambuteiaje precum cele de pe 2 ianuarie, anul acesta. De aceea, edilul şef şi-a propus să rezolve problema care îi deranjează pe localnici şi turişti. Prima variantă avută în vedere vizează transportul public.

„Trebuie să realizăm că a sta blocat în mașina personală nu folosește nimănui: nici mediului, nici riveranilor, nici celorlalți participanți la trafic. Pe de o parte, avem ambuteiajele din ce în ce mai dese, pe de alta, o scădere a frecvenței transportului în comun – mulți șcheieni spunând că autobuzele sunt mai puține și vin mai rar decât veneau odată”, a anunţat Allen Coliban într-o postare pe Facebook.

Circulația restricționată într-un cartier istoric din Brașov. Ce alternative au locuitorii zonei

„Este în interesul tuturor să nu mai existe astfel de ambuteiaje, iar experţii spun că soluţia cea mai bună este îmbunătăţirea transportului public, capitol la care Şcheiul a fost neglijat în ultimii ani. Sunt lucruri care nu pot fi făcute peste noapte, necesită timp pentru a avea rezultate bune, însă sunt şi măsuri care pot fi luate pe termen scurt pentru a rezolva din problema traficului, cum ar fi îmbunătăţirea frecvenţei cu care vin autobuzele. Voi avea o discuţie joi cu RATBV pe această temă”, a mai spus edilul Brașovului.

Acesta a adăugat că, în funcţie de rezultatele unor studii de trafic, în zonă ar putea fi introduse restricţii de circulaţie. De asemenea, Primăria va solicita ajutorul unor experţi în mobilitate urbană.

„Suplimentar, avem nevoie de o analiză a traficului şi a numărului de maşini în zonă. Studiul de trafic (inclusiv pe zona Şchei) urmează să ne fie livrat luna aceasta, pornind de la el putem analiza şi pregăti măsuri care să diferenţieze riveranii de vizitatori şi care pot ajunge, în ultimă instanţă, la restricţii de circulaţie în zonă (cu excepţia riveranilor şi pe intervale orare sau pe zile specifice). Pentru că am folosit cuvântul «analiză», un alt demers va fi în sensul atragerii la Braşov a unor experţi pe mobilitate urbană, cu care să gândim măsurile pe termen mediu şi lung”, a precizat Coliban.

Toate soluţiile propuse vor fi supuse dezbaterii publice. Prima dezbatere va avea loc la finalul lunii ianuarie. Brașov este unul dintre cele mai poluate orașe din România, iar mașinile turiștilor contribuie semnificativ la această poluare.

Intră în Galeria FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Florin Filipescu / Facebook



Comentarii
Inchide