Citroën AMI este cel mai accesibil model electric în România și se conduce de la 16 ani

Autor: Cristian Agatie 02 sept. 2021 Știri auto

Citroën AMI este cel mai accesibil model electric în România și se conduce de la 16 ani, cu permisul categoria B1. Livrările vor începe anul viitor.

Intră în Galeria FOTO

Adolescenții care sunt nerăbdători să conducă o mașină vor avea în curând o opțiune electrică produsă de Citroën. Micul AMI va putea fi condus cu permis de categoria B1, după împlinirea vârstei de 16 ani. Modelul va ajunge la clienți anul viitor și va permite o experiență de conducere apropiată de cea a unui automobil citadin.

Realizat pe baza conceptului AMI One, prezentat în 2019, Citroën AMI este unul dintre cele mai mici vehicule produse în Europa, având o lungime de numai 2,41 metri și o lățime de 1,39 metri. Capacitatea sa de transport este de două persoane, iar cabina este închisă și încălzită – o calitate rară în acest segment. În mod clar nu este un Ferrari, cu motorul de 6 kW (circa 8 CP) și viteza maximă de 45v km/h, dar este cea mai autentică experiență de șofat la care poate accede legal un tânăr de 16 ani.

Citroën AMI se conduce de la 16 ani. Când poate fi comandat în România

„AMI este un răspuns practic la noile așteptări în materie de mobilitate pe distanțe scurte: permite accesul facil în centrul orașelor, oferind mijloace de micro-mobilitate pentru toată lumea. Este o alternativă reală la scutere, biciclete, mopede și la transportul public, ce oferă noi stiluri de viață, orientate către universul digital”, spune importatorul despre noul model, care va permite tinerilor să se deplaseze în oraș cu zero emisii și costuri minime.

Bateria Li-Ion cu capacitatea de 5,5 kWh îi permite lui AMI o autonomie de 75 km și se poate încărca în 3 ore de la o priză casnică de 220 volți. Absolut suficient pentru drumurile ocazionale prin oraș. Raza de bracaj mică permite manevrarea simplă în cele mai aglomerate locuri – AMI are nevoie de numai 7,20 metri pentru a întoarce dintr-o mișcare (un automobil de clasă mică are nevoie de circa 10 metri).

AMI va putea fi comandat în rețeaua de dealeri Citroën la un preț care pornește de la 4.990 de euro cu toate bonusurile aplicate. Pentru început, modelul va fi oferit doar firmelor care achiziționează cel puțin trei unități. Ulterior, acesta va putea ajunge și la clienții particulari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide