Citroen are rivalul perfect pentru modelul electric Dacia Spring

Autor: Marius Vișan 24 aug. 2021 Știri auto

Febra electrificării a cuprins aproape toți producătorii auto, iar Dacia și Citroen nu puteau să lipsească din această discuție.

În timp ce unii lansează pe bandă rulantă versiuni hibride ale modelelor deja existente, alții creează modele noi, full electrice.

Unul din modelele care au atras atenția în ultima perioadă este Dacia Spring, promovată ca ”Cea mai accesibilă mașină electrică din Europa”. Pentru adjudecarea acestui titlu se pare că se bate și Citroen cu modelul Ami.

Cea mai accesibilă Dacia Spring poate fi cumpărată cu 7.700 de euro. Citroen Ami se laudă cu un preț de doar 6.000 de euro (valabil pentru piața din Franța). Între cele două mașini există multe diferențe.

Dacă la capitolele autonomie și spațiu câștigă Dacia Spring, Ami compensează la capitolul creativitate și nonconformism. Cu toate acestea, ambele stau bine când vine vorba de preț, ambele fiind sub pragul de 10.o00 de euro.

Citroen Ami vs prima Dacia 100% electrică

Ca descendent direct al Conceptului AMI ONE prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2019, Ami a devenit, în mai puțin de un an, o realitate. Ami este un răspuns practic la noile așteptări în materie de mobilitate pe distanțe scurte.

Intră în GALERIA FOTO

Ami are o autonomie de până la 70 de kilometri. O distanță zilnică mult mai mare decât distanța medie parcursă de locuitorii urbani.

Bateria sa litiu-ion de 5,5 kWh ce poate fi încărcată cu ușurință prin cablul electric de la bord situat în ușa din partea pasagerului. Odată conectat cablul, sunt suficiente 3 ore pentru o încărcare completă pe o priză convențională de 220 V. Ami poate fi încărcat și la un terminal public sau la Wall Box folosind un cablu adecvat.

Dacia Spring dispune de o baterie de 26,8 kWh și poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC. Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Citroen


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide