Citroen lansează C5 Aircross Plug-In Hybrid. Autonomia pur electrică: 50 de kilometri – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 07 nov. 2019 Știri auto

Citroen continuă ofensiva electrică cu un SUV: C5 Aircross Plug-In Hybrid. După Peugeot 508 și 3008, Citroën C5 Aircross obține acces la platforma hibridă plug-in a grupului PSA.

C5 Aircross este deja o referință în materie de confort, grație suspensiilor cu amortizare hidraulică progresivă, scaunelor Advanced Comfort și celor 20 de sisteme de asistență la condus, însă SUV-ul C5 Aircross trece la o nouă etapă prin gama de modele plug-in hybrid.

Noul model are un motor pe benzină PureTech și un motor electric, asociate uneii cutii de viteze automate ë-EAT8, care oferă o putere cumulată de 225 CP și un cuplu de 320 Nm.

Încărcarea bateriei durează sub 2 ore la Wall Box cu încărcător opțional de 7,4 kW, și 7 ore la o priză casnică pentru un încărcător standard de 3,7 kW.

C5 Aircross Hybrid poate fi recunoscut datorită accentelor exterioare specifice Anodised Blue, logo-ului „hybrid” plasat pe hayon și a unui alt logo „ḧ” de pe lateralele mașinii. Clapeta de încărcare din partea stângă a corpului este simetrică cu clapeta de combustibil situată în partea dreaptă.

Alte detalii includ oglinda retrovizoare care emite o lumină albastră atunci când vehiculul este condus în modul electric, o nouă grafică pentru panoul de instrumente digital de 12,3 inci și tableta centrală de 8 inci, precum și un nou selector de pe consola centrală. Pe lângă modul electric care poate fi utilizat la viteze de până la 135 km/ h, modurile de conducere includ Hybrid și Sport.

Prețul lui Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid

Noul Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid este disponibil pentru a comanda în Franța la un preț de pornire de 39.950 de euro, livrările urmând să înceapă până la jumătatea anului 2020.

Ofensiva electrică SPA

Noul C5 Aircross SUV Hybrid reprezintă primul pas în ofensiva electrică lansată de marca Citroën, care vizează electrificarea întregii sale game până în anul 2025. Anul 2020 va marca pentru Citroën tranziția către o gamă extinsă, care va fi completată de gama 100% electrică și plug-in hybrid, pe lângă motoarele termice performante.

Începând cu Noul C5 Aircross SUV Hybrid, toate noile modele lansate de Marcă vor avea o versiune electrificată.

Fabricat în Franța la Rennes – uzina La Janais, împreună cu versiunile termice, vândute deja în peste 80 000 de unități, Noul C5 Aircross SUV Hybrid este deja disponibil spre vânzare în Franța. Primele livrări vor avea loc în vara anului 2020.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?time_continue=94&v=b_dHJ8OeUJg

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide