Civilii ucraineni luptă împotriva blindatelor și tancurilor rusești cu un… BMW decapotabil!

Autor: Mihai Morcovescu 15 mart. 2022 Știri auto

„Tehnica” modernă de luptă este un element de bază al trupelor insurgente, însă ucrainenii au trecut la următorul nivel. După invadarea țării lor de către forțele armate ruse, civilii din Ucraina au pus mâna pe armă și luptă împotriva invadatorilor.

Doi locuitori din Nikolaiev, oraș puternic asediat în ultimele zile, și-au arătat inventivitatea și au pus la punct un vehicul de luptă cu totul neobișnuit.

O mașină de luptă cum nu vezi în fiecare zi

INTĂ ÎN GALERIA FOTO

Pe contul de Twitter „Ukraine Weapons Tracker” a apărut un filmuleț care a devenit rapid viral. Acesta ne dezvăluie un automobil BMW Seria 6 Cabrio din generația E64. Mașina este aparent normală, fiind colantată cu drapelul și cu stema Ucrainei.

Dar, pe măsură ce ne este prezentată, decapotabila ne dezvăluie „podoaba” pe care o transportă. Este vorba despre o mitralieră NSV de calibrul 12,7 mm. Arma a fost montată pe un quadpod amplasat în portbagaj.

O astfel de armă antiaeriană este deosebit de grea și de puternică. O versiune modificată este montată pe tancul rusesc T-72, care luptă în prima linie a războiului din Ucraina.

Decapotabila BMW nu este tocmai mașina ideală pentru a transporta o astfel de armă într-o zonă de conflict. În primul rând nu este blindată, necesită întreținere semnificativă, are garda la sol foarte mică și nici nu are tracțiune integrală.

Nu știm cât de bine se descurcă acest BMW Seria 6 cu o astfel de mitralieră și cu atâta muniție la bord. Dar, din punct de vedere structural, mașina nu mai este la fel de rezistentă. Piatra de încercare va fi atunci când ucrainenii vor începe să tragă cu mitraliera.

 

 

 

Sursa:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide