CNAIR a cumpărat 16 autobasculante 8X4 pentru reparaţia şi întretinerea infrastructurii rutiere

CNAIR a cumpărat 16 autobasculante 8X4 pentru reparaţia şi întretinerea infrastructurii rutiere

Autor: Visan Marian acum 3 ani Știri

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a cumpărat, marţi, 16 autobasculante 4142D Euro 6C Ford, livrate de Cefin Trucks, în urma lansării unui contract de licitaţie publică deschisă, în valoare de 6,01 milioane de lei (fără TVA).

„Cele 16 autobasculante, achiziţionate prin Direcţia Mecanizare a CNAIR, vor intra în înzestrarea Companiei de Drumuri şi vor fi folosite pentru reparaţia şi întretinerea infrastructurii rutiere naţionale. Autobasculantele Ford, cu tractiune 8X4, achiziţionate astăzi, sunt destinate în special transportului mixturior asfaltice, produse de staţiile de asfalt din dotarea Regionalelor CNAIR. Trebuie să precizez că inclusiv aceasta achiziţie se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, şi care prevede achiziţionarea a 1.000 de maşini şi utilaje, până la această dată fiind achiziţionate mai mult de 750 de unităţi”, a declarat Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Autpbasculantele vor fi livrate Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri din Timişoara, Cluj, Craiova şi Braşov.

„Necesitatea de a îmbunătăţi activitatea de întreţinere a drumurilor naţionale şi a autostrăzilor impune ca anumite lucrări urgente să poată fi executate în regie proprie de către CNAIR”, se arată într-un comunicat al administratorului reţelei rutiere.

Potrivit CNAIR, achiziţia de truse de reciclare, truse de intervenţii rapide şi de staţii de asfalt, cât şi de utilaje pentru unităţile de producţie nou înfiinţate „a impus şi achiziţia de autobasculante de mare capacitate care să ajute la operaţiunile de reparaţii, ca maşini de însoţire a utilajelor specializate – cum ar fi frezele de asfalt şi finisoarele de asfalt – şi care să transporte rapid materialele rezultate în procesul de reparaţii sau necesare pentru lucrările de reparaţii”. De asemenea, „acest tip de autobasculante 8X4 este necesar pentru staţiile de asfalt din dotarea CNAIR, ele contribuind la transportul mixturilor asfaltice în condiţii optime, pentru aşternerea de covoare asfaltice”.

„Autobasculantele sunt necesare pentru toate tipurile de activităţi de întreţinere rutieră, pe tot parcursul anului, inclusiv în ceea ce priveşte activitatea de deszăpezire, pentru transportul materialelor antiderapante. Acestea pot fi echipate cu lamă şi cu răspânditoare de materiale antiderapante”, menţionează CNAIR.

Potrivit Ford Trucks, „puterea şi stabilitatea demonstrate în condiţii de şantier, a motoarelor Ecotorq Euro 6C cu un consum redus de combustibil, sistemul de frânare a motorului şi durabilitatea în toate condiţiile de încărcare sunt principalele caracteristici care au poziţionat vehiculele comerciale Ford Trucks pentru Construcţii printre primele branduri pe piaţa românească la doar câteva luni de la intrarea pe piaţă. Noul motor de 13 L Euro 6C, cu 420CP şi 2150Nm, asigură un echilibru ideal între performanţă şi economie. Acesta dispune de un sistem de recirculare a gazelor de evacuare, o geometrie variabilă a turbocompresorului, sistem de injecţie directă şi unitate de control electronic inteligent. De asemenea, motoarele EcoTorq sunt echipate cu toate sistemele SMART care contribuie la economia de carburant: alternator, compressor, pompa de servo cu debit variabil şi pompa de apă”.

Citeşte articolul complet în Ziarul FinanciarComentarii
Inchide