CNAIR a desemnat compania care va construi lotului 1 al autostrăzii Sibiu – Piteşti. Preţul va fi de 9,7 milioane de euro pe kilometru

Autor: ProMotor 08 mart. 2019 Știri auto
CNAIR a desemnat compania care va construi lotului 1 al autostrăzii Sibiu – Piteşti. Preţul va fi de 9,7 milioane de euro pe kilometru

CNAIR a finalizat procesul de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii „Proiectare şi execuţie autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 1 Sibiu – Boiţa, km. 0+000 – km. 14+150 – Lot 1 km. 0+000 – km. 13+170”.

Prin urmare, a fost desemnat caştigătorul contractului de proiectare şi execuţie ca fiind PORR CONSTRUCT SRL cu o valoare a propunerii financiare de 612.647.863,38 Lei fără TVA, echivalentul a 129 milioane Euro fără TVA, având un cost/ km de 9,7 milioane euro fără TVA.

Durata de realizare a contractului va fi de 48 de luni, din care perioada de proiectare a lucrărilor va fi de 12 luni, iar perioada de execuţie a lucrărilor va fi de 36 luni.

Menţionăm de asemenea că ofertantul declarat câştigator a ofertat o perioadă de garanţie a lucrărilor de 10 ani.

Obiectivul principal al contractului „Proiectare şi execuţie autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 1 Sibiu – Boiţa, km. 0+000 – km. 14+150 – Lot 1 km. 0+000 – km. 13+170” îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 1 – Lotul 1 în conformitate cu condiţiile de contract FIDIC Galben.

Lotul 1 aferent Secţiunii 1 se întinde între km. 0+000 – km. 13+170, iar traseul autostrăzii va începe în zona localităţii Şelimbăr, la intersecţia cu centura Sibiu. Aliniamentul se continuă la vest de Drumul naţional DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localităţii Veştem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul judeţean DJ 105G, Avrig – Marşa – Tălmaciu – Sadu până în zona Boiţa unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Piteşti cu DN7.

Procesul de semnare a contractului va putea fi iniţiat doar după expirarea perioadei de depunere a contestaţiilor de 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii.

În situaţia în care vor fi înregistrate contestaţii împotriva noului rezultat al procedurii, CNAIR SA va trebui să aştepte soluţionarea acestora în vederea iniţierii procesului de semnare a contractului.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide