CNAIR avertizează şoferii cu privire la traficul aglomerat spre litoral – FOTO

Autor: ProMotor 26 iul. 2019 Știri auto
CNAIR avertizează şoferii cu privire la traficul aglomerat spre litoral – FOTO

CNAIR avertizează şoferii că pe principalele căi de acces către litoral se înregistrează valori ridicate de trafic în lunile iulie şi august şi îi sfătuieşte să ţină cont de o serie de recomandări pentru a evita accidentele rutiere.

Potrivit instituţiei, în extrasezon, pe principalele căi de acces către litoral se înregistrează următoarele valori de trafic (număr mediu zilnic de autovehicule): autostrada A2 – 9.000 autovehicule, DN 39 – 23.000 autovehicule, DN 2A – 20.000 autovehicule. În lunile iulie şi august, valorile de trafic se dublează: autostrada A2 – 25.100 autovehicule, DN 39n – 47.850 autovehicule, DN 2A – 40.000 autovehicule.

Numărul mare de evenimente rutiere din ultimele zile, cauzate în cea mai mare parte din cazuri de indiscipline în trafic şi soldate nu doar cu pagube materiale, dar şi cu victime, au determinat CNAIR să facă următoarele recomandări şoferilor:

– păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul din faţă;

-NU depăşiţi viteza legală, chiar dacă aveţi un autovehicul puternic;

-NU folosiţi telefonul pentru live-uri pe FB la volan sau mesaje; iar pentru convorbirile telefonice, folosiţi căştile wireless;

-respectaţi semnificaţia semnalizării rutiere;

-NU faceţi depăşiri periculoase;

-NU vă deplasaţi pe banda de urgenţă;

-NU staţionaţi fără un motiv serios pe banda de urgenţă;

-plătiţi PEAJ prin SMS sau în benzinării, evitând banda de cash de la Staţia de taxare Feteşti unde se formează coloane de maşini;

-folosiţi banda 2 a autostrăzii DOAR PENTRU DEPĂŞIRE.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide