CNRB 2022: Rezultat foarte bun pentru echipajul susținut de Borsec în Raliul Maramureșului

Autor: Mihai Morcovescu 11 apr. 2022 Știri auto

Echipajul susținut de Borsec, format din pilotul Adi Teslovan și navigatorul Vajk-Imre Cseh, a obținut un rezultat foarte bun în Raliul Maramureșului. Prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2022 (CNRB) le-a adus celor doi locul 3 la clasa RC2 național și locul 5 la „general”.

Adi Teslovan și Imre Cseh, locul 3 la clasa RC2 național și locul 5 la „general”

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

 

Sursă foto: MIHAI ȘTEȚCU

În 2021, Raliul Maramureșului a revenit în calendarul FRAS după o absență de 14 ani. Raliul a contat atunci ca a treia etapă în calendarul CNRB. În acest an, însă, etapa desfășurată în nordul țării a deschis actualul sezon, care va număra nouă raliuri.

Deținătorii titlului național la clasa RC2N, Adi Teslovan și Imre Cseh (Ford Fiesta R5), au încheiat raliul din nordul țării pe locul 6. Echipajul susținut de Borsec ocupă locul 5 la „general” după prima etapă a CNRB 2022.

Borsec, prezent la Raliul Maramureșului 2022

Locul 1 în Clasamentul pe Echipe cu Omega Rally Team, Locul 5 în clasamentul general național și locul 3 la clasa RC2 național.

„Primul raliu cu un model R5 nu a fost un raliu ușor, având în vedere probele extrem de tehnice și vremea foarte capricioasă, cu ploaie, lapoviță și ninsoare. Pentru noi, Raliul Maramureșului a fost unul cu foarte multe provocări, atât din punct de vedere al automobilului de concurs, cât și al vremii și al probelor speciale. În general, suntem mulțumiți de rezultat. Se putea puțin mai bine, dar câteva greșeli și anularea a trei probe ne-au făcut să ne pierdem din ritmul obişnuit. Dar, până la urmă, suntem foarte bucuroși pentru rezultat”, a declarat pilotul Adi Teslovan.

Partenerii evenimentului au fost: UniCredit Leasing, Generali, Borsec, Cipi, Hofigal, Defi, Interflon, Set Prod-com, Star Lubricants și Omega Motorsport.

Duel spectaculos Issaev-Tempestini până în ultima „specială”

Raliul Maramureșului s-a încheiat cu victoria bulgarului Ignat Petrov Issaev. Pilotul de la sud de Dunăre l-a depășit în ultima probă specială pe sextuplul campion național Simone Tempestini. Podiumul a fost completat de Andrei Gârtofan, aflat la prima performanță de acest gen din carieră.

Trei dintre cele nouă probe speciale ale raliului au fost anulate. Ultima probă specială PS9 a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile. De asemenea, piloții nu au mai luat startul în PS5 și PS6 după accidentul grav suferit de echipajul Bogdan Marișca/Sebastian Itu.

Aflat la debutul în CNRB2022, echipajul Ignat Petrov Isaev/Dinko Stoychev Georgiev (Skoda Fabia Rally2) a câștigat Raliul Maramureșului. La capătul unei lupte pasionante, cei doi au încheiat cu un avans de 9,7 secunde față de echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Porsche 997 GT3 RGT). Pe treapta a treia a podiumului a urcat Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2). Acesta a bifat, astfel, primul podium general din carieră.

Deși a câștigat raliul, Issaev a concurat cu licență „one event” și nu va lua puncte. În aceste condiții, lider după prima etapă în CNRB 2022 este Simone Tempestini. Acesta este urmat în clasamentul general de Andrei Gîrtofan, Jean Tatu, Norbert Maior, Adrian Teslovan și Cristi Șugar.

A doua etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano, Raliul Harghitei, va avea loc în perioada 28-29 aprilie.

Sursa: Raliul Maramureșului și FRAS

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: COPYWRIGHT MIHAI ȘTEȚCU


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide