Cod Galben și Portocaliu de vreme rea. Sfaturi pentru șoferi din partea Poliţiei Române

Autor: ProMotor 23 nov. 2023 Știri auto
Cod Galben și Portocaliu de vreme rea. Sfaturi pentru șoferi din partea Poliţiei Române

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să aibă în atenție condițiile meteorologice când pornesc la drum și să reducă semnificativ viteza când sunt precipitații, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod Galben și Portocaliu de intensificări susținute ale vântului și viscol, în perioada 23  noiembrie, ora 14.00 – 24 noiembrie, ora 18.00.

„În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranță circulaţiei rutiere, vă sfătuim să adoptați o manieră prudentă de conducere şi să evitați orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului”, recomandă autoritățile.

„Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelope de iarnă, chiar lanțuri dacă situația o impune!

Luați în considerarea amânarea deplasărilor în zonele vizate de avertizări, pe timpul fenomenelor meteorologice periculoase!

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire!

Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!”, sunt sfaturile polițiștilor rutieri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana



Comentarii
Inchide