Colaborarea între Renault şi Caterham pentru marca Alpine s-a încheiat prematur

Autor: Iulian Dnistran 11 iun. 2014 Știri auto

Povestea de iubire dintre Renault şi Caterham – care avea ca scop crearea unui nou model pentru marca legendară Alpine – s-a încheiat înainte ca automobilul dezvoltat în comun de francezi şi englezi să vadă lumina zilei, scriu cei de la AutoExpress şi Autocar.

Potrivit surselor citate, Renault a cumpărat partea de 50% deţinută de Caterham în cadrul companiei Societe des Automobiles Alpine Caterham, ceea ce înseamnă că britanicii au ieşit total din schemă, iar francezii deţin acum 100% din marca sportivă cunoscută pentru nemaipomenitul A110 din anii ’60.

Deşi e doar un concept, maşina din imagine ne-a dat o idee destul de clară despre viitorul Alpine

În realitate, rezultatul ruperii colaborării dintre cele două companii auto este că britanicii de la Caterham nu vor mai scoate pe piaţă o versiune proprie a modelului cu motor central dezvoltat împreună cu Renault, cu toate că unele surse vorbesc despre crearea unui nou proiect propriu.

Totodată, cei de la AutoExpress scriu că Renault şi Caterham ar putea colabora în viitor prin utilizarea de componente comune.

În ceea ce priveşte soarta modelului Renault Alpine, francezii vor continua lucrul la el, lansarea oficială fiind programată pentru anul 2016. Atunci, sportiva franceză ar putea primi un motor cu aproximativ 250 CP, amplasat central, în vreme ce greutatea totală se va învârti în jurul valorii de 1.100 kg.

Prototipul A110-50 se sparge în figuri, dar parteneriatul Renault-Caterham s-a spart de-a dreptul

Odată cu ruperea parteneriatului dintre francezi şi britanici, Renault a redenumit compania Alpine în Societe des Automobiles Alpine, acelaşi dinainte de semnarea colaborării cu Caterham în noiembrie 2012.

În fotografii apare conceptul Renault Alpine A110-50.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide