Comenzi auto Germania. Cât costă, de fapt, să aduci o mașină second hand din Germania?

Autor: ProMotor 03 feb. 2021 Știri auto
Comenzi auto Germania. Cât costă, de fapt, să aduci o mașină second hand din Germania?

Mașinile rulate / second hand aduse din Germania reprezintă una dintre opțiunile la care se gândesc românii atunci când vor să-și cumpere o mașină.

Există mai multe modalități de a aduce o mașină din Germania. Fie clientul apelează la o firmă care care se ocupă cu astfel de tranzacții. De asemenea, poate merge chiar el în Germania după mașină, apoi tot el o și aduce în țară. Ar mai fi și diverse persoane (samsari, de exemplu) care aduc astfel de mașini.

Vrei o mașină second hand din Germania? Apelează la o firmă

Una dintre cele mai comode modalități de a-ți cumpăra o mașină adusă din Germania este să apelezi la o firmă care face asta în fiecare zi. Aceste firme se ocupă de toate procedurile. Astfel, clientul este scutit de deplasare, de timpul pierdut pe drum, dar și de toate cheltuielile care vin odată cu drumul.

Pentru o astfel de procedură, o firmă specializată percepe o taxa este de aproximativ 2.000 de euro (TVA inclus). Să nu uităm că pe lângă taxă mai există și prețul pe care trebuie să-l plătiți pentru mașină.

Firme / persoane care se ocupă de transportul mașinilor second hand din Germania

Cei care vor să evite acest stres pot apela la transportul mașinii pe platformă. Acesta este efectuat de firme sau persoane specializate care oferă transport „door to door”. Firma ia mașina din locul solicitat și o urcă pe platformă. Apoi o aduce în țară, într-o localitate pe care o stabiliți dumneavoastră.

Clientul trebuie să pună la dispoziția firmei de transport actele personale și actele mașinii, iar pe lângă acestea să achite o taxă ce poate varia în funcție de numărul de kilometri, de câte mașini vrea să aducă cu un singur transport, sau dacă există alte bagaje în mașină.

Pe OLX există numeroase oferte care variază între 1.500 de lei și 2.500 de lei.

Aducerea unei mașini seconda hand din Germania, sau altă țară europeană, poate fi o adevărată aventură

Trebuie să luați în considerate transportul spre Germania, transportul de la aeroport până la locația unde se află mașina. Apoi, până se îndeplinesc formalitățile de vânzare poate dura cel puțin două zile. Pe lângă timp ar mai fi și unele situații și costuri neprevăzute.

Mai există și riscul unui accident sau al amenzilor pe drumul de întoarcere, și nu în ultimul rând riscul de a nu primi documentația completă necesară în România.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide