Compania auto care va oferi sprijin financiar de până la 1.400 de euro angajaţilor săi pentru a compensa inflaţia

Autor: Marius Vișan 28 sept. 2022 Știri auto
Compania auto care va oferi sprijin financiar de până la 1.400 de euro angajaţilor săi pentru a compensa inflaţia

Stellantis va oferi un sprijin financiar în valoare de până la 1.400 de euro angajaților săi din Franţa. Demersul companiei este menit să îi ajute să facă față inflației. O măsură similară se discută și în Italia, transmite site-ul Reuters, citat de News.ro.

Scumpirile din Europa exercită o presiune în creștere asupra salariilor, deoarece companiile de pe continent se confruntă cu solicitări din partea lucrătorilor de a amortiza impactul creșterii prețurilor.

Ca parte a inițiativei sale, Stellantis va devansa în decembrie și negocierile salariale din Franța, programate inițial pentru începutul anului viitor, a declarat producătorul auto după discuții cu sindicatele.

Ajutor acordat angajaților Stallantis din Franța

Ajutorul acordat angajaților din Franța va include o plată unică a bonusului și posibilitatea de a converti în numerar trei zile libere acordate pentru orele suplimentare.

Aproximativ 60% dintre lucrători vor fi eligibili pentru sprijinul maxim, în timp ce 20% vor avea dreptul la ajutor în valoare de 1.100 de euro. Cei 20% dintre lucrători care au cele mai mari salarii nu vor primi nimic.

Un purtător de cuvânt al grupului franco-italian a declarat că Stellantis gestionează subiectul inflației de la țară cu țară și că va lansa discuții în Italia în săptămânile următoare.

Stellantis operează şi produce în mai multe țări din lume, inclusiv Italia, Polonia, Statele Unite și Canada.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Stellantis


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide