Compania de anvelope Pirelli va fi cumpărată de o firmă din China

Autor: Iulian Dnistran 24 mart. 2015 Știri auto

Pirelli, al cincilea cel mai mare producător de anvelope din lume şi furnizorul de pneuri pentru Formula 1, va fi cumpărat de compania naţională de produse chimice din China, ChemChina, scrie Reuters.

Potrivit sursei citate, acţionarii firmei italiene şi-au dat acordul asupra tranzacţiei de 7,1 miliarde de euro duminică, dar asta nu înseamnă că mutarea s-a finalizat deja. Mai întâi, divizia de anvelope de la ChemChina va intra într-un joint venture care va cumpăra partea de 26,2% deţinută în acest moment de holdingul italian Camfin. Abia apoi se vor face formalităţile pentru preluarea acţiunilor rămase.

Dacă tranzacţia va fi finalizată, rezultatul va fi un lider global pe piaţa anvelopelor, cu o cotă de piaţă globală de 10%.

Înţelegerea spune că managerii vor rămâne în continuare cei italieni, iar investitorii europeni vor avea drept de veto asupra unor decizii, însă, potrivit specialiştilor, nu există dubii în ceea ce priveşte persoanele care vor lua deciziile importante.

Pirelli are o fabrică şi în România, la Slatina, unde a investit peste 555 de milioane de euro din 2005 până în prezent şi unde lucrează aproximativ 2.200 de oameni. Potrivit companiei italiene, locurile de muncă din Europa nu vor fi afectate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide