Compania germană Milivié va lansa un Volkswagen Beetle de peste jumătate de milion de euro

Autor: Mihai Morcovescu 20 iun. 2022 Știri auto

Milivié, o companie nou-înființată din Germania, a anunțat că primul model pe care îl va realiza va avea la bază clasicul Volkswagen Beetle. Mașina va fi produsă într-o serie foarte limitată, de doar 22 de exemplare, care face referire la cele 22 de milioane de unități Beetle vândute în toată lumea. Prețul noului Beetle va fi de 570.000 de euro.

Milivié 1 are la bază un model Beetle 1303

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Compania a fost fondată de inginerul Jonathan Engler cu scopul de a readuce la viață diverse modele iconice germane. Primul dintre acestea va fi o interpretare modernă a legendarului Volkswagen Beetle, una dintre cele mai iubite, longevive și mai bine vândute mașini din istorie.

Fiind primul automobil construit de compania germană, vehiculul se va numi sugestiv Milivie 1. Acesta se va baza pe un Beetle 1303 de la începutul anilor 1970, dar nu va fi o copie fidelă a originalului, ci va beneficia de o serie de modificări tehnice și estetice.

Reprezentanții companiei cu sediul în Leipzig spun că inginerii săi au nevoie de peste o mie de ore pentru a realiza un exemplar Milivie 1. Automobilul va păstra aceeași siluetă cu modelul clasic, dar va primi detalii moderne.

Astfel, aripele față/spate sunt mai evazate și găzduiesc noi unități de iluminare cu LED, în timp ce capota reproiectată este acum mai lungă. De asemenea, modelul va primi o serie de elemente aerodinamice inspirate de Porsche, mânere integrate în portiere, noi oglinzi și jante cu cinci spițe de 19 inch.

La spate se disting un nou hayon mai plat, un eleron de tip „coadă de rață” și evacuarea dublă. Aceasta va putea fi comandată fie din titan, fie din crom finisat în negru. Emblemele Volkswagen au dispărut, fiind înlocuite cu cele Milivié. Singurele componente care vor fi păstrate și ușor modificate sunt șasiul și podeaua.

La interior regăsim un display împărțit în două zone de câte 12,3 inch. Una este pentru instrumentarul digital, iar cealaltă pentru sistemul de infotainment. Interesant este faptul că tabloul de bord va afișa inclusiv vechile ceasuri de bord de pe Beetle-ul original.

Noul Milivié1 va oferi faruri automate, senzori de parcare, camere față/spate și ștergătoare automate. Pasagerii vor beneficia de patru scaune individuale din fibră de carbon încălzite, climatizare automată, sistem audio cu 9 incinte, încărcare prin inducție și porturi USB.

Motor de 2,3 litri și cutie automată ZF cu 4 trepte

Sub capota lui Milivié 1 va fi montat un motor derivat din cel regăsit pe un Beetle original. Este vorba despre un motor boxer cu 4 cilindri de 2,28 litri și alimentat cu ajutorul a două carburatoare Weber. Acesta este prevăzut și cu un sistem electric de aprindere.

Resursele sunt gestionate prin intermediul unei cutii de viteze automată ZF cu 4 trepte. Aceasta a fost preluată de pe un Porsche 911 Carrera 2. Cu ajutorul unui software, șoferul va putea selecta între două moduri de schimbare a treptelor: Confort și Sport.

Treptele de viteză vor putea fi schimbate fie manual, de la clapetele situate în spatele volanului, fie automat. Suspensia independentă cu brațe duble este și ea nouă și oferă un plus de dinamică. Amortizoarele au tuburi duble și arcuri dezvoltate special pentru această mașină. Sistemul de frânare este prevăzut cu etriere cu 6 pistoane pe față și cu 4 pistoane pe spate.

Cum spuneam, noul Milivié 1 va fi produs într-o serie foarte limitată de doar 22 de exemplare. Prețul unuia va fi unul pe măsură: 570.000 de euro.

Sursa: Autoweek

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide