Compania Waymo, deţinută de Google, se aliază cu Nissan şi Renault

Autor: ProMotor 20 iun. 2019 Știri auto
Compania Waymo, deţinută de Google, se aliază cu Nissan şi Renault

Compania Waymo a încheiat un parteneriat cu Renault şi Nissan pentru a a dezvolta împreună o gamă de sisteme de conducere autonomă pentru o gamă de modele de pasageri, dar şi de mărfuri.

Waymo este derivată din proiectul Google de dezvoltare a unei maşini autonome.

Cele trei entităţi au anunţat că vor lucra împreună pentru a dezvolta tehnologie pentru modele care ar putea fi lansate în Franţa şi Japonia. Nu există vreun termen pentru când astfel de maşini ar putea fi testate sau lansate pe piaţă.

Acest parteneriat se înscrie în cursa industriei auto de a dezvolta şi produce vehicule autonome.

Doar săptămâna trecută, Fiat Chrysler Automobiles a semnat cu Aurora Inovation, Volkswagen a semnalat progrese în negocierile cu Ford privind o potenţială investiţie în subsidiara americanilor de vehicule autonome şi compania Argo AI.

Waymo are deja parteneriate cu Fiat Chrysler, Jaguar Land Rover, grupul AutoNation, reţeaua de ride-hailing Lyft şi alţii. Spre deosebire de parteneriatele companiei deţinute de Google cu alţi constructori, cel încheiat cu Renault şi Nissan nu presupune şi construcţia unor maşini.

Parteneriatul cu Renault şi Nissan permite Waymo să comercializeze sistem de condus autonom pentru o variante de aplicaţii şi oferă acces la o alianţă are a vândut peste 10 milioane de maşini anul trecut. Este primul parteneriat care scoate Waymo în afara SUA.

Renault şi Nissan vor crea companii joint-venture în Franţa şi Japonia, dedicate dezvoltării de servicii de mobilitate autonomă. Îmmpreună cu Waymo, cele două companii vor explora oportunităţile din piaţă şi vor cerceta provocările comerciale şi legale, dar şi cerinţele autorităţilor legate de condusul autonom.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide