O importantă companie auto își mută producția din Ungaria în România

Autor: ProMotor 03 dec. 2020 Știri auto
O importantă companie auto își mută producția din Ungaria în România

Grupul suedez Holmbergs Safety Systems, unul dintre cele mai importante nume în domeniul siguranței auto a decis relocarea unei părţi din producţia din Ungaria şi Lituania în România. În aceste condiții ţara noastră devine hub-ul central de producţie al grupului.

Grupul suedez Holmbergs Safety Systems, unul dintre cele mai importante nume în domeniu, cu fabrici în Europa, Hong Kong, SUA şi China şi vânzări anuale de peste 40 milioane euro, îşi va stabili hub-ul de producţie în România, relocând o parte din producţia din Ungaria şi Lituania spre România, scrie Ziarul Financiar.

Grupul suedez a preluat compania Te-Rox Prod din Paşcani, adusă de Doina Cepalis, una dintre cele mai mari antreprenoare din România, în Topul producătorilor de centuri de siguranţă, huse şi scaune auto pentru copii din Europa.

Astfel, România devine, prin fabricile Te-Rox Prod de la Paşcani, Roman şi Ruginoasa, hub-ul central de producţie al grupului, de unde produsele vor ajunge pe pieţele din Europa, SUA şi Asia.

Producţia din Ungaria şi Lituania se va muta în fabricile de la Paşcani, Roman şi Ruginoasa

Grupul suedez Holmbergs a fost înfiinţat în urmă cu 80 de ani la Halmstad şi livrează anual sisteme de siguranţă pentru peste 13 milioane de scaune auto pentru copii, vizând afaceri de peste 70 mil. euro în 2020

Suedezii au intrat oficial pe piaţa locală săptămâna trecută, după ce au semnat preluarea grupului de firme Te-Rox de la antreprenoarea Doina Cepalis, într-o tranzacţie de sub 10 mil. euro, conform datelor ZF. Grupul Te-Rox din Paşcani produce huse şi sisteme de siguranţă pentru scaunele auto pentru copii şi are trei fabrici, afaceri cumulate de 30 mil. euro anul trecut şi circa 900 de salariaţi.

Astfel, în fabricile de la Paşcani, Roman şi Ruginoasa ale Te-Rox Prod se va muta o parte din producţia Holmbergs din Ungaria şi Lituania.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Holmbergs Safety Systems / Facebook



Comentarii
Inchide