Concursul de Eleganţă Sinaia ajunge pe marele ecran. Filmul „ExCES de Eleganţă” va rula la Grand Cinema & More începând cu 9 mai – VIDEO

Autor: ProMotor 06 mai 2019 Știri auto

La graniţa dintre documentar şi film narativ, „ExCES de Eleganţă” ecranizează ediţia din 2018 a Concursului de Eleganţă Sinaia, care s-a desfăşurat în weekendul 29-30 iunie, pe domeniul Castelului Peleş. 

Filmul „ExCES de Eleganţă” va rula începând din 9 mai la Grand Cinema & More, fiind rezultatul colaborării dintre jurnalistul auto Alin-Alexandru Ionescu („Maşinistul„) şi Laurenţiu Greger.

Concursul de Eleganţă Sinaia este locul de întâlnire al pasionaţilor de maşini de epocă şi nu numai. Anul trecut a avut loc a 8-a ediţie, la ea fiind prezentă 28 de participanţi din 4 ţări. Evenimentul este organizat de Retromobil Club România, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României.

Ediţia din 2018 a fost una dintre cele mai dificile ediţii ale concursului, vremea ploioasă şi evoluţia imprevizibilă a programului testându-le răbdarea tuturor celor implicaţi. Filmul „ExCES de Eleganţă” trece prin multiple schimbări de perspectivă, de la cea a unui narator participant în concurs, la cea a unui reporter care urmăreşte acţiunea din exterior.

Ediţia din 2018 a avut şi o importantă semnificaţie pentru marca Dacia, sărbătorind 50 de ani de la intrarea în producţie a primului model construit la Colibaşi: 1100. Aceasta este şi intriga filmului ExCES de Eleganţă – Maşinistul (Alin-Alexandru Ionescu) înscriindu-se în concurs cu Săftica (Dacia sa 1100) pentru a celebra jubileul mărcii româneşti.

O atenţie aparte este acordată poveştilor spuse de prezentatorii defilării pe covorul roşu (Alexandru Şeremet şi Irinel Marghioala), care vin cu informaţii mai puţin cunoscute despre automobilele înscrise în concurs, reţinând atenţia unui public numeros care a înfruntat vremea capricioasă ore întregi.

„ExCES de Eleganţă” este un rezumat al Concursului de Eleganţă Sinaia, care urmăreşte cronologic şi în detaliu desfăşurarea evenimentului.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide