Condamnare record pentru șoferul care a intrat în plin în oameni într-un mall din Brăila

Autor: ProMotor 07 dec. 2019 Știri auto

Șoferul care a intrat în plin în oameni într-un mall din Brăila, în urmă cu un an, a primit o condamnare record. Acesta va sta nu mai puțin de 30 de ani după gratii.

Intră în galerie

Atacul sângeros a avut loc pe 11 noiembrie 2018. Marius Valentin Parfenie a rănit atunci zece persoane, printre care doi copii, după ce a intrat cu mașina într-un mall din Brăila. Câteva minute mai devreme, acesta înjunghiase un bărbat de la care intenționa să cumpere o mașină și căruia i-a furat automobilul, și rănise doi pietoni pe centura orașului. Tânărul nu consumase droguri, dar era băut atunci când a dat atacurile, rezultatele analizelor de sânge arătând o alcoolemie de 1,25 grame la mie.

Instanța l-a condamnat la 30 de ani de închisoare pentru cumul de infracțiuni: trei tentative de omor, tâlhărie, conducere sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului și tulburarea ordinii și liniștii publice. Pentru fiecare dintre intracțiuni, Parfenie a fost condamnat la 20, 12, respectiv 10 ani de închisoare, dar, pentru că, în urma contopirii pedepselor, perioada rezultată depășea maximum general al pedepsei cu închisoarea de 30 de ani, instanța a recurs la condamnarea la perioada maximă posibilă.

În urma expertizei psihiatrice efectuate la Institutul Național de Medicină Legală “Mina Minovici”, procurorul criminalist Mircea Ciutac, care s-a ocupat de acest caz, a decis că Parfenie avea discernământ în momentul comiterii faptelor.

Atacatorul intenționa să ucidă cât mai multe persoane. “Va curge sânge!”, a fost amenințarea scrisă pe unul dintre cele câteva biletele găsite de anchetatori în locuința acestuia. Parfenie s-a arătat afectat de faptul că trebuia să muncească în străinătate.

Acesta nu se află la primele condamnări. În 2017, Judecătoria din Brăila a fost condamnat la 6 luni de supraveghere, după ce, în 2015, când era minor, săvârșise infracțiunile de lovire și alte violențe, el și tatăl său lovind un bărbat cu ranga. Victima lor a avut nevoie de spitalizare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Someșanul.ro



Comentarii
Inchide