Consiliul Concurenţei investighează modul de acordare al contractelor pentru spaţii de parcare

Autor: Cristian Agatie 30 sept. 2019 Știri auto
Consiliul Concurenţei investighează modul de acordare al contractelor pentru spaţii de parcare

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a anunţat, sâmbătă, în cadrul unei emisiuni televizate, că va extinde investigaţia privind locurile de parcare şi în Bucureşti.

„Vom extinde o investigaţie şi în Capitală, deoarece durata contractelor este prea mare. Diferenţele ca număr de părcari, raportat la numărul de maşini, în durata contractelor, în ceea ce priveşte tarifele percepute sunt foarte mari, iar radiografia aceasta ar trebui să genereze un dialog între autorităţile locale, pentru a vedea ce soluţia va putea duce la cele mai bune rezultate”, a declarat Chiriţoiu la Antena 3.

De asemenea, preşedintele Autorităţii de Concurenţă a recomandat, în acest context, încadrarea într- un termen de cinci ani, ca să permită o reîmprospătare frecventă a celor care gestionează parcările. “Chiria pe care o plătesc operatorii primăriilor variază prea mult şi trebuie, în acest sens, o standardizare. O chirie prea mare se traduce în tarif mare pentru parcări şi atunci trebuie să fim atenţi când stabilim nivelul preţului”, a mai spus el.

În 24 septembrie, Consiliul Concurenţei a emis o analiză pe piaţa serviciilor de parcare publică cu plată, la nivelul municipiilor reşedinţă de judeţ Braşov, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Craiova.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide