Construcția fabricii Tesla din Germania a fost sabotată de o grupare misterioasă

Autor: Cristian Agatie 27 mai 2021 Știri auto

Construcția fabricii Tesla din Germania a fost sabotată de o grupare misterioasă în noaptea de 25 mai. Sabotorii au dat foc mai multor cabluri electrice în încercarea de a opri lucrările de construcție.

Intră în Galeria FOTO

Gigafactory Berlin, fabrica pe care Tesla o construiește în Germania, a fost atacată de sabotori în noaptea de 25 mai. Aceștia au incendiat cablurile care alimentau cu electricitate șantierul fabricii. Ulterior, o scrisoare a fost trimisă în care este recunoscut actul de sabotaj.

Tesla s-a confruntat cu o opoziție puternică la planurile sale de construire a unei fabrici în Germania. Dacă politicienii au salutat inițiativa americanilor, care aduce locuri de muncă într-o zonă nu tocmai favorizată, organizațiile ecologiste s-au opus încă de la început. Acum au intrat în scenă militanți mai violenți, dispuși să escaladeze conflictul.

Poliția germană a confirmat incendiul izbucnit la cablurile de alimentare care asigură curentul pe șantierul fabricii Tesla. Comunicatul poliției Brandenburg vorbește de un „atac”, deoarece incendiul a fost alimentat de un lichid inflamabil. Sabotorii au legat cablurile de un gard, le-au stropit cu lichid inflamabil și le-au dat foc. Poliția nu are deocamdată niciun suspect, dar actul a fost revendicat printr-o scrisoare de un grup care-și spune Vulkangruppe.

Construcția fabricii Tesla din Germania, sabotată. Cine sunt „Vulkangruppe”

„În noaptea de 25/26 mai 2021, am oprit alimentare cu energie electrică a șantierului Tesla Gigafactory din Grünheide, lângă Berlin, incendiind șase cabluri de înaltă tensiune aflate la suprafața solului. Tesla nu este nici verde, nici ecologică nici socială. Focul nostru se opune minciunii automobilelor verzi”.

Judecând după ultima propoziție, am putea crede că Vulkangruppe sunt fani ai combustibililor fosili, care nu văd cu ochi buni avansul mobilității electrice, al cărei stindard a fost și este Tesla. Nu este prima dată când Tesla este ținta unor sabotaje. Anul trecut Gigafactory Nevada a suferit un atac informatic, care a fost însă dejucat cu ajutorul FBI. Frecvent, stațiile de încărcare Supercharger sunt sabotate de fanii mașinilor cu combustie internă.

Totuși, atacul de la Gigafactory Berlin nu pare să-și fi atins scopul. Compania de furnizare a energiei electrice a anunțat că atacul nu a afectat alimentarea cu energie electrică a șantierului fabricii din Grünheide. De construcția fabricii din Germania depinde viitorul Tesla pe continentul european. Aici vor fi produse Model 3 și Model Y, acesta din urmă nefiind încă disponibil pentru clienții europeni.

sursa: Electrek

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock, Captură video


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide