Construcţiile la Autostrada Deva – Lugoj vor fi repornite după rezolvarea problemelor cu rezervaţia de lilieci din peşteră

Autor: Alexandru Banu 11 aug. 2017 Știri auto
Construcţiile la Autostrada Deva – Lugoj vor fi repornite după rezolvarea problemelor cu rezervaţia de lilieci din peşteră

Autostrada Lugoj-Deva e un episod nesfârşit dintr-o odisee de impotenţă românească. Şi poate că motivul neconstruirii autostrăzii pe acest sector e chiar real şi tinedem să-l credem. Însă cine să te mai creadă şi să-ţi halească poveştile după mai multe proisiuni decât kilometri de autostradă construiţi în 27 de ani? Opini Timişoarei scrie că Angajatii Ministerului Mediului au inspectat „pestera cu lilieci” care a intarziat lucrarile de constructie a Lotului IV al Autostrazii Lugoj – Deva. Echipa condusa de Adriana Croitoru, director al Compartimentului de Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului a intrat in „Pestera – Tunel” de la Soimus pentru a vedea daca exista lilieci in interior.

In cazul in care nu sunt lilieci, cu siguranta nu avem ce discuta. In cazul in care sunt lilieci, noi am pregatit un ordin de relocare, pentru ca asa este procedura noastra, fiind o specie protejata (…). Eu am venit sa protejez specia, in cazul in care exista si sa-i relochez. Si, daca nu exista, va spun cu subiect si predicat ca nu exista si inchidem acest subiect si autostrada se poate construi linistita”, a declarat Adriana Croitoru, inainte de a intra in grota.

Joi, in urma primelor cercetari nu au fost gasiti lilieci si nici guano. Adriana Croitoru a precizat insa ca pestera este un habitat bun pentru acestia, iar daca totusi vor fi gasiti, ei vor fi relocati.

Acum, sincer, vedem şi noi pe National Geographic zi de zi cum mută ăia din junglă în apartamente ecosisteme întregi în câteva luni şi la noi povestea asta ţine deja de un an. 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide