Continental a dezvoltat camere care stabilesc dacă şoferul se uită la smartphone în timp ce conduc

Autor: Marius Vișan 14 aug. 2019 Știri auto
Continental a dezvoltat camere care stabilesc dacă şoferul se uită la smartphone în timp ce conduc

Conducerea automatizată va fi posibilă numai atunci când tranziţia dintre modurile de conducere „automat” şi „manual” este sigură şi fiabilă. Şoferii trebuie să poată avea încredere că vehiculul va preda responsabilitatea numai atunci când este gata să o accepte.

Continental a dezvoltat un sistem de camere combinate care cuprinde o cameră cu infraroşu pentru interior şi o cameră pentru exterior. Acest sistem îl monitorizează atât pe cel aflat pe scaunul şoferului, detectând continuu dacă este capabil să îşi asume responsabilitatea pentru a conduce, cât şi situaţia traficului din faţa vehiculului.

Informaţiile preluate de cameră sunt evaluate de software şi stabileşte dacă şoferul este atent sau distras, dacă s-a întors pentru a vorbi cu copiii de pe scaunele din spate, dacă se uită la un smartphone sau dacă mâinile lui sunt ţinute pe volan sau stă cu ele la ceafă.

Aşa-numita cameră „Road AND Driver” se află în spatele parbrizului vehiculului, deasupra oglinzii retrovizoare. Aceasta detectează poziţia şoferului, direcţia privirii sale şi locul unde ţine mâinile, un astfel de sistem este considerat o condiţie necesară pentru a aduce maşini cu funcţii de conducere automatizată pe drum. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide