Controale „în regim de urgenţă” la patru companii de asigurări

Autor: Dan Straut acum 5 ani Știri auto
Controale „în regim de urgenţă” la patru companii de asigurări

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunţă, luni, că a declanşat controale „în regim de urgenţă” la patru companii de asigurări suspecte că refuză să emită poliţe de asigurări RCA pe o lună.

„Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, conform cărora nu toate societăţile de asigurare oferă cotaţii pentru poliţele RCA pe durata de o lună, Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat declanşarea unor controale în regim de urgenţă pe această temă la societăţile: Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa”, se arată într-un comunicat al ASF.

Rezultatele vor fi făcute publice după finalizarea acţiunilor de control, precizează ASF.

Potrivit noii Legi RCA, poliţele de răspundere civilă auto pot fi emise pentru perioade scurte, cum ar fi o lună sau multiplu de o lună.

ASF este autoritatea naţională pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Principalele obiective ale ASF sunt protecţia consumatorilor şi asigurarea stabilităţii, transparenţei şi bunei funcţionări a pieţelor financiare non-bancare.
Comentarii
Inchide