Busculadă la Craiova. Mai mulți polițiști au fost agresați după ce au reținut un șofer băut

Autor: David Andrei 20 mai 2021 Știri auto

Mai mulți polițiști au fost loviți după ce au imobilizat un șofer băut. Bărbatul încerca să scape de controlul oamenilor legii. Acesta și-a chemat mai mulți cunoscuți în ajutor.

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc în cartierul Popovei Craiova. Situația a degenerat în momentul în care oamenii legii l-au imobilizat pe șoferul recalcitrant. Bărbatul și-a chemat prietenii în ajutor și aceștia au încercat să-l elibereze înconjurându-i și lovindu-i pe polițiștii de la Secția 2 Poliție, anunță Sindicatul Europol.

Unul dintre oamenii legii a primit un cap în gură și are nevoie de 16 zile de îngrijiri medicale. Acesta a suferit o fractură de piramidă nazală.

Bărbatul oprit de polițiști a fost testat cu aparatul etilotest. Acesta avea o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Au ajuns la fața locului toate echipajele disponibile din zonă pentru a face față atacului a zeci de persoane, sosite în ajutorul șoferului.

“Ce făcu? Nu făcu nimica, ce făcu? De ce-l luați? Lăsați-l aici!”, se aude pe înregistrarea cu o durată de aproximativ două minute, publicată de Sindicatul Europol.

În busculadă, se poate observa cum unul dintre cei care încearcă să-și scape prietenul, îl lovește chiar pe acesta. Alții din grupul sosit să-l ajute au intervenit pentru a-l calma.

Scandalul provocat de un șofer băut a produs agitație în Craiova

Înainte de busculada creată în cartierul craiovean, șoferul refuzase să oprească la semnalele Poliției. În momentul în care a ajuns în dreptul unui imobil, bărbatul urmărit a fugit din mașină și a încercat să sară un gard pentru a scăpa de urmăritori.

În imagini se pot auzi persoane nervoase, care le cer polițiștilor să permită circulația în zonă. Autospeciala de poliție, cu semnalele luminoase în funcțiune, blochează partial traficul în zonă. Deblocarea circulației pare însă, imposibilă. Șoferul imobilizat refuză să urce în mașina poliției.

Procurorul a refuzat să-l rețină pe agresor. „După reținerea autorului și conducerea la sediul poliției pentru întocmirea actelor premergătoare de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și ultraj, ‘surpriza’ a venit din partea procurorului, care a refuzat să îl rețină, pronunțându-se cu replica bine cunoscută: ‘Agresorul nu prezintă pericol social”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide