Cresc tarifele! Cât vom plăti pentru un loc de parcare în București?

Autor: Elena Luchian 17 mart. 2021 Știri auto

Șoferii vor plăti mai mult pentru un loc de parcare în București. Primarii de sector au propus tarife mult mai mari. Consiliul General al Municipiului București ia în considerare propunerea edililor.

GALERIE FOTO

Primarii de sector vor ca un loc de parcare în București să aducă o contribuție consistentă la bugetul autorităților locale. “Azi am semnat, alături de toți primarii de sector, o scrisoare prin care solicităm Consiliului General să ia în considerare creșterea taxelor de parcare la nivelul discutat anterior”, a scris pe pagina sa de Facebook Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Cât va costa în București un loc de parcare?

Astfel, un șofer care dorește să-și parcheze mașina în zona A a Capitalei, va plăti 600 de lei pe an pentru un loc de parcare. În zona B, tariful va fi de 500 de lei pe an. 400 de lei vor plăti șoferii în zona C și 300 de lei în zona D.

“Numai putem închiria spațiul public, al tuturor, pe prețuri de nimic”, a scris Mihaiu.

Un proiect de hotărâre cu privire la stabilirea taxelor și impozitelor locale în București se află în dezbatere publică la nivelul primăriei. Potrivit aceluiași proiect, ar urma să crească semnificativ în Capitală și impozitul auto.

În scrisoarea înaintată Consiliului General al Primăriei Municipiului București, primarii de sector își arată intenția de a elibera trotuarele și spațiile verzi de mașini. Aceștia susțin că urmăresc sistematizarea parcărilor de reședință din Capitală. Aceștia vor să facă acest lucru „prin construirea de parcări, în special pe verticală, parcări inteligente și, acolo unde spațiul o permite, parcări la principalele intrări în București.”

Edilii susțin că, în București, un loc de parcare este mult sub nivelul taxelor pe care șoferii le plătesc în alte capitale europene.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide