Criză de benzină. Șoferii americani pun carburant în pungi și bidoane de plastic

Autor: David Andrei 13 mai 2021 Știri auto

Cozi uriașe, altercații, nervi. Este scenariul văzut la benzinării în Statele Unite. Criza de benzină s-a agravat mercuri în partea de sud-est a teritoriului american. Șoferii pun benzină în bidoane și chiar în pungi de plastic.

GALERIE FOTO

Este panică în rândul șoferilor din sud-estul Statelor Unite. În urmă cu aproape o săptămână, compania Colonial Pipeline a închis rețeaua de oleoducte transportatoare de carburant, care se întind pe o distanță de 8.850 de kilometri, după ce a fost victima unui atac cibernetic. Colonial a recurs la această măsură radical pentru a-și proteja sistemele informatice. Într-o zi obișnuită, acestea conducte transportă aproximativ 2,5 milioane de barili de combustibil.

Unul dintre cei mai mari furnizori de carburanți din SUA, Colonial Pipeline face conexiunea dintre rafinăriile din zona Golfului Mexic și zonele metropolitan din Atlanta și New York.

Chiar în cazul în care compania își va repune în funcțiune întreaga rețea de conducte, ar dura aproximativ două săptămâni până când rezervele de benzină ar ajunge din zona Houston până la stațiile de alimentare de pe coasta de est a Statelor Unite. Intervalul ar fi și mai lung pentru motorină. Informația a produs panică în rândul șoferilor americani. Aceștia au luat cu asalt benzinăriile pentru a-și face stocuri de carburant. În media au ajuns imagini cu șoferi care au umplut pungi și bidoane de plastic cu benzină.

U.S. Consumer Product Safety Commission, autoritatea americană pentru protecția consumatorilor, i-a avertizat că această practică este una extrem de periculoasă.

Criza de benzină a produs panică pe întreg teritoriul Statelor Unite

Criza a dus al creșterea prețului la carburanți. Potrivit datelor furnizate de American Automobile Association, prețul unui galon de benzină a urcat la 3.008 dolari. Este cel mai ridicat nivel din ultimii șase ai.

Peste 70% dintre benzinăriile din Florida, Carolina de Nord și Carolina de Sud au anunțat că au rămas fără benzină. Șoferi din zone neafectate de problemele întâmpinate de Colonial Pipeline au ales și ei să-și facă stocuri de benzină și motorină.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide