Croații de la Rimac au demarat producția hypercar-ului electric Nevera: peste 1.900 CP și 2.300 Nm (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 13 iul. 2022 Știri auto

La peste un an de la momentul prezentării modelului, croații de la Rimac anunță că au demarat producția electricului Nevera. Primul hypercar cu emisii zero din lume vine cu un sistem de propulsie format din patru motoare electrice. Acestea livrează împreună peste 1.900 de cai-putere.

Acesta este un moment de referință pentru o companie mică așa cum este Rimac. Noul hypercar este rezultatul „a cinci ani de dezvoltare și testare, trei generații de tehnologie de propulsie, 18 prototipuri, 45 de teste fizice de impact și peste 1,6 milioane de ore colective de cercetare și dezvoltare”.

Primul Rimac Nevera de serie este finisat într-o nuanță perlată Callisto Green. Bolidul vine cu jante Graphite Vertex și cu un interior din piele Alcantara de culoarea nisipului. Modelul a fost prezent luna trecută la Goodwood Festival of Speed. Mașina cu șasiul numărul #000 va rămâne în posesia alianței Bugatti-Rimac pe post de model demonstrativ și de marketing.

Rimac Nevera oferă 1.914 CP și 2.360 Nm de cuplu

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Începând din această vară, Rimac Nevera va fi produs la o rată de 50 de unități pe an. Asta înseamnă că toate cele 150 de exemplare planificate vor fi gata în 2024. Conform informațiilor furnizate de oficialii croați, primele 50 de unități au fost deja cumpărate.

Exemplarele Nevera din primul an de producție sunt gata și au fost deja cumpărate. Conform Rimac, proprietarii de Nevera vor să experimenteze cât mai curând primul hypercar complet electric din lume.

Oficialii de la Rimac spun că, pentru construirea fiecărui Nevera, au fost necesare cinci săptămâni. Multe dintre piese, componente și sisteme au fost realizate cu mai multe luni în urmă de către subsidiarele companiei.

Caroseria lui Nevera este realizată integral din fibră de carbon. Clienții au la dispoziție o paletă de 36 de nuanțe diferite pentru exterior și pot chiar să comande o culoare unică. La interiorul regăsim piele Alcantara, accente contrastante si finisaje metalice. Rimac promite ca fiecare dintre cele 150 de exemplare Nevera să fie unic.

Din punct de vedere tehnic, noul Rimac Nevera vine cu un sistem de propulsie format din patru motoare electrice. Acestea generează împreună 1.914 CP și 2.360 Nm de cuplu. În aceste condiții, hypercar-ul cu emisii zero este capabil să realizeze sprintul 0-100 km/h în doar 1,85 secunde. De asemenea, Nevera parcurge un sfert de milă în 8,582 secunde.

Cum spuneam, producția lui Rimac Nevera a demarat la uzina din Sveta Nedelja. Odată ce procesul de producție va fi finalizat mașinile vor fi livrate prin rețeaua globală de dealeri. Aceasta numără 25 de parteneri oficiali răspândiți în Europa, SUA, Orientul Mijlociu și Asia.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rimac


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide