Un ARO M461 se vinde pe OLX. „Zimbrul din Carpați” costă 20.000 de euro – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 31 dec. 2022 Știri auto

ARO M461 este adesea catalogat drept unul dintre cele mai capabile modele pe care producătorul auto românesc le-a construit vreodată. Off-roader-ul spartan a rămas în istoria automobilismului românesc, iar prețurile cerute pe exemplarele întreținute nu sunt mici.

SUV-urile sunt la mare căutare în acest moment. Vedem modele din ce în ce mai luxoase și mai confortabile, care să facă viața posesorilor cât mai confortabilă și mai ușoară.

Nu era cazul în trecut, dat fiind faptul că mașinile precum ARO M461 aveau un singur scop: acela de a aborda cu ușurință orice tip de teren. Erau vehicule simple, spartane, care nu ofereau confort, dar erau foarte capabile în afara asfaltului. ARO M461 este urmașul lui IMS-57 și IMS-59, aducând îmbunătățiri importante pe față de predecesorii săi.

Prețurile pentru un ARO M461 în stare bună nu sunt mici

Exemplarul pe care l-am găsit pe OLX este fabricat în anul 1969, iar proprietarul spune că „mașina se află într-o stare ireproșabilă”. Mașina are la bord 14.191 de kilometri și este înmatriculat ca vehicul istoric, deci este scutit de impozit și de taxa de drum.

Prețul nu este deloc mic. Proprietarul mașinii cere 20.000 de euro pe acest ARO M461. Pentru acești bani primești o bucată din istoria auto românească, bine conservată, căreia ar putea să-i crească valoarea în timp.

Așa cum spuneam, nu este un vehicul de lux sub nicio formă. M461 are un caracter utilitar, având punți rigide, plafon textil, iar izolarea fonică este aproape de zero.

Nici performanțele nu sunt uimitoare, dar vorbim de un vehicul de teren vechi de peste 50 de ani. ARO M461 folosea un motor de 2,5 litri pe benzină, care dezvolta 70 CP. Acesta propulsa mașina cu o viteză maximă de 100 km/h.

O astfel de mașină se adresează oamenilor nostalgici, pasionați ai mașinilor românești de altă dată. Într-adevăr, prețul este destul de mare, dar poate fi o investiție bună pentru viitor, mai ales că nu au rămas foarte multe într-o formă atât de bună.

aro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: OLX


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide