Cu ce se mai pot cumpăra permisele de conducere, în 2016 (VIDEO)

Autor: Marius Vișan acum 6 ani Știri auto
Cu ce se mai pot cumpăra permisele de conducere, în 2016 (VIDEO)

Cu toţii ştim că, în mod normal, permisele de conducere se pot obţine abia după ce i-ai dovedit poliţistului în timpul examenului, că ai suficiente cunoştinţe pentru a circula în condiţii de siguranţă pe drumurile publice. Şi tot la fel de bine ştim că există oameni care vor să fenteze aceste proceduri. De obicei, dacă se merge pe această cale, permisele de conducere se obţin pentru câteva sute de lei, doar că recent am aflat că pentru o maşină de lemne de foc, candidaţii care nu făcuseră absolut deloc practică sau care încălcau reguli de circulaţie elementare, au reuşit să treacă examenul. Acestea sunt detaliile care apar într-un dosar judecat de procurorii anticorupţie, iar cei vizaţi sunt poliţişti din Bistriţa Năsăud, informează Digi24.

Procurorii anticorupţie descriu că pentru obţinerea permisului de conducere candidaţii din Bistriţa Năsăud ofereau sume modice sau bunuri necesare în gospodăria poliţistului. În unele cazuri, drept răsplată, poliţistul ar fi primit lemne de foc. Potrivit interceptărilor din dosar, negocierile se purtau prin intermediari, în limbaj codat. 

Intermediar: „Trebuie să mă iubeşti săptămâna asta şi cealaltă de trei ori. Mâine, pe numele meu, o domnişoară, şi dacă nu miercuri, joi vin eu în oraş. Că joi am altă treabă de un permis categoria C. Că vineri vrea să plece în Spania.”

Poliţist: „Ne vedem şi ne auzim. Haideţi pe joi şi ne vedem, bine?”

O altă stenogramă la care fac referire reproterii Digi24 demonstrează cum poliţiştii implicaţi îi ajutau pe candidaţii recomandaţi anterior: „A zis că eşti… ai aptitudini, dar când s-a dat jos, a zis că „mai ai de muncă”! A zis că la toate trecerile, aşa subtil, a frânat înainte de a ajunge, ca să nu-şi dea nimeni seama. Aşa era de bucuroasă, ha, ha, ha!”

VIDEOMarius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide