Cu ce vine Suzuki la Salonul Auto de la Tokyo? Producătorul japonez prezintă un concept pentru noua generație Swift

Autor: Ionuț Vîlciu 03 oct. 2023 Știri auto

Suzuki se pregătește de lansarea noii generații Swift. Pe lângă noul hatchback de mici dimensiuni, producătorul japonez aduce și alte câteva concepte la Salonul Auto de la Tokyo.

Cea de-a treia generație a hatchback-ului de clasă mică Suzuki Swift a fost prezentată în 2016 și deja are 7 ani de când se află pe piața. Nu este de mirare că producătorul auto japonez pregătește lansarea noii generații.

Înainte să se întâmple asta, o mașină concept este prezentată înainte de debutul complet stabilit pentru sfârșitul lunii la Japan Mobility Show, care va avea loc la centrul expozițional Tokyo Big Sight, relatează Motor1.

Cu toate că este prezentat oficial ca fiind un concept car, mașina lasă impresia că este extrem de aproape forma pe care o va lua versiunea de producție. Din start, mașina pare foarte familiară, dar există câteva diferențe. Spre exemplu, mânerele ușilor spate nu mai sunt integrate în partea de sus a ramei, ci au fost mutate pe ușă, într-o abordare mult mai tradițională.

Noul Suzuki Swift va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Tokyo

Partea are o grilă de dimensiuni mai mici și nu exagerează cu proporțiile, cu un senzor radar montat în partea de sus și o cameră dedesubt. Această nouă grilă nu mai conține insigna Suzuki, deoarece logo-ul se află acum pe bara de protecție.

De asemenea, noul Suzuki Swift are noi blocuri optice frontale, dar proiectoarele de ceață sunt incluse în bară și nu au fost integrate în blocul optic principal. Deocamdată, producătorul japonez nu ne oferă vreo imagine cu partea din spate a mașinii, așa că va trebuie să așteptăm momentul prezentării oficiale.

Sperăm că Suzuki intenționează să aduc acest nou model și în Europa. Grupul Volkswagen a spus că ar putea scoate din producție modele precum Polo, Ibiza și Fabia din cauza unor reglementări mai stricte privind emisiile, dar este puțin probabil să mai fie cazul datorită reglementărilor Euro 7 mai permisive.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Suzuki


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide