Cu ce viteză i-a ”decolat” permisul unui bărbat din Bacău

Autor: Radu Țuțulan 24 iul. 2023 Știri auto

Permisul de conducere al unui bărbat de 47 de ani și-a ”luat zborul” după ce a fost prins de polițiștii de la Serviciul Rutier Bacău circulând cu o viteză uluitoare, mai mare decât a avioanelor de linile care decolează.

”La data de 23 iulie un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Bacău a depistat, pe Dn2-E 85, în afara localității Dumbrava, un conducător auto de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 204 km/h”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Practic, mașina pe care o conducea acest bărbat avea o viteză mai mare decât a multora dintre avioanele de linie, care decolează la viteze cuprinse între 180 km/h și 220 km/h.

Polițiștii nu au stat pe gânduri și l-au oprit imediat pe șofer din cursa aceasta nebună. Sancțiunea primită a fost usturătoare.

”Bărbatul a fost sancționat contravențional de polițiști cu amendă în valoare de 2.900 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”, se mai arată în comunicatul poliției.

Dacă va considera că sancțiunea nu a fost corectă, conducătorul auto poate contesta în instanță procesul verbal.

Polițiștii rutieri acționează în fiecare zi, în toată țara, folosind atât radare fixe cât și mașini dotate cu radar mobil, pentru a-i prinde pe conducătorii auto care încalcă limita de viteză.

Amendă pentru depășirea vitezei

Potrivit Codului Rutier în vigoare, șoferii care depășesc limitele admise de viteză pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 290 și 2.900 de lei. În prezent, punctul de amendă se raportează încă la salariul minim din anul 2017, atunci când acesta era de 1.450 de lei. Astfel, toate amenzile sunt calculate în funcție de această valoare de 145 de lei a punctului de amendă.

Dacă limita de viteză este depășită cu mai bine de 50 km/h, sancțiunea va fi cuprinsă tot între 9 și 20 de puncte, ceea ce înseamnă că vom vorbi despre o amendă maximă în valoare de 2.900 de lei. În acest caz însă, permisul de conducere va fi suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Arhiva


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide