Cu Dacia Spring în off-road: viteză maximă atinsă pe un drum de pământ – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 23 mai 2023 Știri auto

Un youtuber a dus o Dacia Spring în teren accidentat, acolo unde a pus-o contra unui Land Rover. Micul model electric de la Dacia a fost pus la grea încercare.

Dacia Spring este o mașină electrică de succes, fără urmă de îndoială. Este cea mai vândută mașină electrică în România, așa că primul model electric al producătorului autohton se bucură de o mare popularitate în rândul clienților români. Este popular nu doar prin vânzări, ci și prin comunitate, prin grupurile de proprietari, modificările aduse, dar și excursiile de sute de kilometri pe care le fac unii dintre ei.

De această dată, avem de-a face cu un test atipic, probabil singurul de acest gen, pentru că este destul de puțin probabil ca cineva să supună mica mașină electrică la așa ceva.

Youtuberul CosminMCS a luat o Dacia Spring și a dus-o în teren, pentru a vedea ce poate mica mașină de oraș. Alături de ea a fost și un Land Rover Freelander. Pentru început, au coborât cu mașina într-un canal, dar odată ajunsă la baza acestuia, mașina nu a mai putut ieși. Ca lucrurile să fie și mai rele, a început și ploaia. Pentru a scoate mașina din canal, au avut nevoie de intervenția unui Land Rover Freelander, cu ajutorul căruia au scos mașina înapoi pe drum.

Pe câmp cu Dacia Spring la viteză maximă

După ce au scos mașina, au plecat cu ea pe un drum de câmp, de pământ, care era și destul de noroios din cauza ploii. Aici, mașina a fost condusă până la viteza de 127 km/h pe vitezometru, viteza maximă oficială, comunicată de Dacia fiind 125 km/h. Astfel, mica mașină electrică mers la viteză maximă pe un drum neasfaltat, pe câmp, dar pare că a rezistat.

Nu este ceva ce am recomanda, mai ales dacă nu sunteți însoțiți, iar acest lucru rămâne valabil pentru orice escapadă în off-road. Întotdeauna este recomandat să aveți pe cineva alături cu o altă mașină, în caz că se întâmplă ceva cu cea pe care o conduceți.

Cât despre Dacia Spring, acesta nu a fost niciodată scopul ei, menirea sa fiind aceea a unei mașini electrice de oraș, accesibilă, nu a unui off-roader, dar a rezistat testului în teren accidentat.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube - CosminMCS


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide