Ce trebuie să faci ca să mergi cu mașina în vacanță în Bulgaria? S-au schimbat regulile în contextul pandemiei

Autor: David Andrei 03 mai 2021 Știri auto

Ministerul Afacerilor Externe anunță modificarea regulilor de intrare în Bulgaria în contextul pandemiei de coronavirus. Ce trebuie să faci ca să mergi cu mașina în vacanță în Bulgaria?

GALERIE FOTO

Cetățenii români care vor să plece cu mașina în vacanță în trebuie să cunoască reglementările de intrare în țara de la sud de Dunăre. Sunt mai multe cazuri în care turiștii pot merge acolo la mare sau la munte.

Astfel, aceștia trebuie să aibă asupra lor un document care atestă finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19. Potrivit MAE, schema de vaccinare se consideră finalizată după efectuarea celor două doze necesare de ser anti-coronavirus.

Documentul trebuie să conțină numele persoanei așa cum este acesta trecut în documentul de călătorie (card de identitate sau pașaport). Tot acolo trebuie să fie menționate data nașterii persoanei vaccinate și datele la care au fost administrate dozele de vaccin. Actul trebuie să cuprindă, de asemenea, denumirea comercială și numărul de identificare a lotului vaccinului efectuat, numele producătorului, statul emitent și denumirea instituției care a eliberat actul respectiv.

Cum pot merge în vacanță în Bulgaria cei care nu sunt vaccinați?

La granița cu Bulgaria se poate arăta și un document care atestă un rezultat pozitiv al unui test PCR sau al unui test rapid antigen, efectuat cu maximum 180 de zile și minimum 15 zile înainte. Acesta este o dovadă că persoana a fost infectată și nu mai poate transmite virusul. Și acest document trebuie să conțină numele persoanei conform documentului de călătorie. Trebuie trecute acolo datele laboratorului care a efectuat testarea, data testării și mențiunea că testul a fost pozitiv.

Cei care nu au schema de vaccinare anti-COVID-19 completă sau nu dețin o dovadă că au fost infectați trebuie să aibă asupra lor un act care să ateste un rezultat negativ al unui test PCR. Testul trebuie efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Se acceptă la granite și tesele rapide antigen, efectuate cu maximum 48 de ore anterior sosirii. Numele persoanei conform documentului de călătorie, datele laboratorului, data testării și metoda de testare trebuie menționate în document.

Noile reglementări rămân în vigoare până la data de 31 mai.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide