Poți să mergi cu mașina la service în perioada stării de urgență? Ce scrie în Ordonanța Militară nr. 8?

Autor: ProMotor 10 apr. 2020 Știri auto
Poți să mergi cu mașina la service în perioada stării de urgență? Ce scrie în Ordonanța Militară nr. 8?

Poți să mergi în showroom să-ți cumperi mașină sau să-ți duci vehiculul la service în perioada stării de urgență instaurată în România în contextul epidemiei de coronavirus? Ce scrie în Ordonanța Militară nr. 8?

Pandemia de coronavirus a paralizat activitatea economică și în România. Dar ai voie să mergi în showroom sau în service în perioada stării de urgență?

Conform noii ordonanțe anunțate de Grupul de Comunicare Strategică joi seara, românii au voie să iasă din casă cu scopul de a achiziționa autovehicule sau piese de schimb pentru mașini. Acestora li se permite și să meargă la service pentru reparații auto.

Dar ce scrii în declarația pe proprie răspundere când mergi la service?

Conform articolului 5 din Ordonanța militară nr. 8, cei care părăsesc locuința/gospodăria pentru a merge în showroom pentru achiziționarea de mașini sau la service pentru achiziționarea de piese sau pentru reparații la mașini, trebuie să bifeze în declarația pe proprie răspundere motivul referitor la deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.

Măsurile se aplică începând de astăzi, ziua publicării noii ordonanțe militare în Monitorul Oficial.

Ce scrii în declarația pe propria răspundere pentru a merge la ITP. Explicația RAR

Autoritățile îi avertizează însă pe cetățeni să-și ia toate măsurile de prevenție răspândirii COVID-19. Acestea presupun evitarea locurilor aglomerate, păstrarea distanței minime de 1,5 metri. Secretarul de stat Raed Arafat recomandă și purtarea măștilor pentru a reduce riscul de infecție cu noul coronavirus.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide