Cum a ajuns o vulpe într-un service auto din Brașov – VIDEO

Autor: George Cristea 17 iul. 2020 Știri auto
Cum a ajuns o vulpe într-un service auto din Brașov – VIDEO

Jandarmii din Brașov sunt obișnuiți cu animalele sălbatice, orașul fiind vizitat des de urși. Totuși, de această- dată, ei au fost chemați pentru a imobiliza o vulpe care dezvoltase o relație prea apropiată cu un service auto. Dar cum a ajuns o vulpe într-un service auto din Brașov?

Vulpile sunt creditate cu un grad de inteligență superior altor animale. În acest caz, chiar și jandarmii au remarcat că exemplarul pe care au fost chemați să-l prindă nu a reușit să impresioneze din acest punct de vedere. Poate tocmai de aceea au simțit nevoia să însoțească videoclipul capturării animalului cu aceste cuvinte înțelepte:

„Știm o vorbă de la un prieten: Decât să dormi ca un leu, mai bine să umbli ca o vulpe. Noi am fi înlocuit leul cu un urs, pentru că majoritatea apelurilor la 112, de regulă, ne anunță prezența urșilor. Astăzi, însă, am fost chemați să intervenim pentru a îndepărta o vulpe, care s-a plimbat până a rămas blocată în curtea unui service auto din Brașov. Și de această dată am acționat împreună cu Echipa de Intervenție Rapidă Specializată a DMPA, care a tranchilizat și îndepărtat animalul sălbatic”.

Ce căuta o vulpe într-un service auto din Brașov?

Vulpea a ajuns în curtea unui service auto de pe strada Poienelor din Brașov din apropierea Platformei industriale Roman. Recunoaștem, nu este o poziție chiar centrală, nu-i deloc greu pentru o vulpe să ajungă aici. Dar într-un service auto? Probabil că animalul era lihnit de foame și a rămas blocat în curtea service-ului auto. Sau poate a avut un șoc după ce a văzut tarifele de reparație ale unității.

Nu mai contează, pentru că vulpea a fost tranchilizată și capturată „ca la carte”. Pentru a duce la bun sfârșit această operațiune, jandarmii au apelat la specialiști de la Direcția pentru Monitorizarea și Protecția Animalelor, care au făcut, de fapt, toată treaba pentru ei. Vulpea a fost preluată apoi de reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Ne place să credem că niciun animal sălbatic nu a fost vătămat în această operațiune. Vulpile au dobândit, de-a lungul timpului, o capacitate deosebită de a se adapta la mediu, inclusiv la mediul artificial, modelat de oameni.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide