Cum a făcut Mister Bean celebru modelul Mini Mark III

Autor: George Cristea 07 aug. 2020 Știri auto

La 30 de ani de la premiera serialului de comedie Mister Bean, BMW ne aduce aminte de faimosul personaj interpretat de Rowan Atkinson și de nu mai puțin faimosul Mini Mark III pe care acesta îl conducea în serial. Iată cum a făcut Mister Bean celebru modelul Mini Mark III.

Intră în Galeria FOTO

Mini Mark III a fost lansat în 1969 și, cam în același timp, britanicii de la British Leyland au decis ca acesta să se vândă sub brandul propriu – Mini, nu sub brandurile Austin și Morris, ca până atunci. A treia generație a fost recunoscută prin ușile mai mari și balamalele ascunse. Tot pe această generație a debutat primul sistem de încălzire-ventilație a habitaclului.

Modelul clasic Mini Mark III, astăzi parte a colecţiei BMW Group Classic, a fost vizibil nu numai datorită culorii vibrante Citron, ci şi istoriei sale de vedetă de televiziune. Este unul dintre modele Mini clasice conduse de actorul şi pasionatul de automobil Rowan Atkinson în rolul Mister Bean din serialul britanic de comedie omonim.

Mister Bean este cel care a făcut celebru Mini Mark III

Automobilul Mini din film a fost produs în 1974, dar abia în anii ’90 a devenit faimos când a avut un rol important în serialul Mister Bean. În total, în perioada 1989-1995 au fost filmate 14 episoade, în care personajul interpretat de Atkinson a avut numeroase aventuri comice, dar şi câteva rateuri la volanul acelui Mini galben cu capotă neagră distinctivă.

Automobilul, care este unul dintre puţinele Mini prezente în serial care au supravieţuit până în prezent, era propulsat de un motor cu patru cilindri, cu capacitate de 1,0 litru, care dezvolta doar 27 kW/34 CP. În timpul carierei sale de televiziune, maşina a avut volan detaşabil şi închidere cu lacăt, importante pentru ca Mister Bean să se asigure că niciodată nu va fi lipsit de prietenul său favorit cu patru roţi.

Este interesant că pe parcursul difuzării serialului Mister Bean, Mini a intrat în portofoliul BMW, după ce producătorul german a cumpărat Rover (fostă British Leyland). Cu toate acestea, primul model Mini realizat dezvoltat de BMW nu a apărut până în 2001, ceea ce înseamnă că modelul Mini original s-a produs cu modificări minore vreme de peste 40 de ani.

Rowan Atkinson este un pasionat al automobilelor, având o colecție impresionantă. Cu toate acestea, actorul britanic a rămas faimos pentru accidentele pe care le-a avut la volanul unui McLaren F1 pe care l-a și vândut până la urmă. Probabil după ce companiile de asigurări au refuzat să-l mai asigure…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide