Cum a reacționat românul a cărui mașină a fost detonată la Londra pentru că era suspectă?

Autor: ProMotor 08 feb. 2020 Știri auto

O mașină cu numere de România a provocat panică la Londra. Posesorul s-a întors la mașină după ce o echipă de geniști i-a detonat mașina.

Galerie foto

Autoritățile londoneze au fost în alertă după ce un apel la numărul de urgență a semnalat prezența unei mașini suspecte, din care ar fi atârnat cabluri, pe un trotuar din apropierea stației de metrou din East Croydon. O cutie aflată la bordul vehiculului, un Vauxhall Corsa de culoare gri, le-a atras atenția geniștilor sosiți la fața locului cu un robot pentru detonări controlate.

Poliția a evacuat mai multe clădiri de birouri din zonă, iar locuitorilor li s-au dat directive clare: să stea în clădiri și să păstreze distanța de geamurile care s-ar putea sparge în cazul unei explozii.

În urma detonării controlate, geamurile mașinii înmatriculate în județul Mehedinți s-au spart, iar bordul a fost deteriorat. Geniștii au concluzionat că în mașină nu se afla nimic suspect. Șoferul de origine română a sosit la mașină la scurt timp după intervenție. Polițiștii i-au explicat că automobilul a produs panică în zonă. Acesta a avut nevoie de ajutorul altor români pentru a înțelege explicațiile oamenilor legii.

“Noi nu ne jucăm cu siguranța publică, așa că am evacuat toată zona, 20 de clădiri. Acea clădire, acea clădire, aceea, aceea, aceea, toată lumea a fost evacuată, nu a mai rămas nimeni. Robotul a venit și a efectuat o detonare controlată”, i-a explicat polițistul, care i-a reproșat că a lăsat vehiculul pe trotuar, lângă stația de metrou, fără să semnaleze că este vorba despre o defecțiune.

Românul a povestit că făcuse pană și, pentru că nu a avut cum să rezolve problema, a lăsat vehiculul acolo. “Nu am ucis pe nimeni”, le-a spus șoferul celor care i-au distrus mașina.

“Și ce să facem acum? Mie cine îmi plătește?”, a întrebat șoferul român.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide