Cum a redus Volkswagen costurile la Golf 8 – Video

Autor: ProMotor 29 mai 2020 Știri auto

A opta generație a lui Volkswagen s-a lansat în octombrie 2019, aducând un pachet tehnologic complex, și  o gamă largă de motorizări, inclusiv mild-hybrid pentru o eficiență crescută. În ciuda avansului tehnologic, Volkswagen a reușit să păstreze prețul competitiv al lui Golf. Cum a redus Volkswagen costurile la Golf 8 și care au fost compromisurile despre care trebuie să știți.

Intră în Galeria FOTO

Un video realizat de canalul de Youtube MtlCarGarage sugerează că Volkswagen a trebuit să facă numeroase compromisuri pentru a păstra un preț competitiv pentru Golf, în condițiile în care tehnologiile noi folosite nu sunt deloc ieftine. Pentru a demonstra această afirmație, în video este comparat Volkswagen Golf 8 cu modelul anterior, Golf 7. Trebuie să recunoaștem, autorul pare să aibă dreptate. Sigur, noul model dispune de câteva gadgeturi impresionante, dar sunt și detalii unde se vede că s-a apelat la soluții de reducere a costurilor.

Diavolul stă în detalii, se spune, iar acestea pot fi chestii simple, așa cum este lipsa amortizorului pe gaz pentru susținerea capotei motorului, încuietoarea la vedere pe mânerul ușii de la șofer sau compartimentele de stocare mai puține din interior. În clip se mai menționează plasticul dur al compartimentului de mănuși, acolo unde la modelul anterior acesta era căptușit. De asemenea, oglinda borderless a modelului anterior a fost înlocuită cu una normală, cu ramă, iar suportul de pahare a pierdut ruloul care îl masca, fiind acum la vedere.

Toate acestea par detalii minore, dar pe Golf VII dau o ambianță premium interiorului. Nu știm cât a economisit Volkswagen cu aceste schimbări dar, cu siguranță, aceste detalii conferă un aer „ieftin” interiorului lui Golf.

Volkswagen reduce costurile lui Golf 8. Ce înseamnă noile tehnologii pentru șofer?

Nici infuzia tehnologică a noului Golf nu scapă necriticată de autorii videoclipului, începând chiar cu panoul de instrumente digital. De asemenea, lipsa butoanelor tactile pentru controlul climatizării, dar și pentru comanda luminilor reprezintă decizii controversate.

Aceste decizii de înlocuire a unor butoane fizice cu o intrare într-un meniu complică inutil acțiuni altfel extrem de simple. Este, de altfel, o altă măsură de reducere a costurilor – butoanele fizice costă mai mult decât câteva linii de cod. În plus, afectează și siguranța rutieră, pentru că multe operații nu mai pot fi făcute fără a solicita întreaga atenție a celui de la volan.

Spre exemplu, pentru reglarea temperaturii, șoferul trebuie să fie atent unde pune degetul pe ecranul sistemului de infotainment, pentru asta luându-și ochii de la drum. La vechiul model, mâna găsește instinctiv butonul rotativ de reglaj, fără ca ochii sau mintea să participe în această acțiune.

Am pregătit o galerie foto cu toate informațiile despre noul Volkswagen Golf 8, special pentru cei care doresc să admire detaliile noului model. Iar dacă sunteți interesat de achiziție, este bine să știți că noul model are un preț de bază în România de 19.235 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide