Cum a reușit un proprietar de Kia Sorento să schimbe 9 motoare pe garanție aftermarket

Autor: Cristian Gubandru acum 1 an Știri auto

Proprietarul unui Kia Sorento a folosit garanția aftermarket pentru a schimba 9 motoare și a parcurge peste 600.000 de mile (965.000 de km).

Garanțiile aftermarket pot fi o afacere proastă, deoarece de multe ori pot fi o risipă de numerar. Un proprietar de Kia Sorento a profitat de o garanție de 10 ani cu kilometraj nelimitat. Proprietarul a economisit zeci de mii de dolari.

Garanție de 7.000 de dolari plătită unui dealer pentru un Sorento

Sorento nu este cunoscut pentru problemele de fiabilitate, așa că ar fi putut suna inițial fără sens plata unei garanții de 7.000 de dolari către un dealer. Kia a oferit o garanție de 10 ani sau 100.000 de mile pentru grupul motopropulsor în 2012, când această mașină a fost vândută pentru prima dată.

Cu toate acestea, acel pachet de garanție din fabrică pare să se fi epuizat destul de repede, deoarece tehnologia susține că garanția de 10 ani emisă de dealer s-a epuizat în cele din urmă la 608.061 de mile (978.000 km) pe odometru. În acea perioadă, Sorento a avut mai multe piese mari ale grupului de propulsie înlocuite.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

kia sorento

Acest Sorento a avut 203 schimburi de ulei, 20 de revizii ale transmisiei, 9 motoare și 4 transmisii în perioada de garanție. Aceasta este o medie de 2.995 de mile între fiecare schimbare de ulei și cumva, în ciuda acestui fapt, toate acele piese ale sistemului de propulsie s-au defectat la un moment dat. În medie, SUV-ul a avut un motor la fiecare 67.562 mile și o transmisie la fiecare 152.015 mile.

Schimbarea fiecărui motor a avut un cost de circa 4.500 de dolari. Astfel, proprietarul de Kia a avut economii de 33.500 de dolari, cu o garanție de 7.000 de dolari.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops / ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide