Cum afli câţi km a pierdut o maşină SH, din ţara de origine până în România

Autor: Marius Vișan 13 mart. 2017 Știri auto

Când te hotărăşti să-ţi iei o maşină SH posibilităţile de a fi păcălit sunt extrem de mari. Cei care aduc maşini din alte ţări şi apoi le revând aici, samsarii, ascund probleme mai mici sau mai mari ale maşinii pentru a-şi vinde marfa. Piaţa ascunde multe ţepe, dar dacă eşti atent şi cauţi pe net informaţii despre maşină, îţi poţi da seama de seriozitatea anunţurilor, în unele cazuri fără să fii nevoit să mergi să vezi maşina. Un detaliu important care îţi poate dezvălui dacă maşina pe care ţi-o doreşti are km daţi înapoi este seria de şasiu – VIN-ul. 

vezicatface.ro ne dă un exemplu concret. Aceştia au găsit un anunţ postat cu o maşină din 2013 care are 147.000 de km. Căutând pe Google seria de şasiu a maşinii, publicată în anunţ, a gasit următorul raport:

Surpriză! Este vorba de aceeaşi maşină. Doar că în România are 147.000 de km, iar la ultima inspecţie din străinatate avea 241.405 km. În concluzie, în doar o luna maşina a „pierdut” aproape 100.000 de km. De asemenea, samsarul a lucrat şi la ani. În anunt scrie că maşina este fabricată în 2013, în raport însă apare 2012. 

În concluzie VIN-ul este un element care ar trebui specificat în anunţ. În cazul în care este trecut, la o scurtă verificare pe internet, puteţi afla detalii preţioase despre maşina pe car v-o doriţi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide