Cum ar putea arăta noua generație Dacia Duster. Modelul va fi lansat în 2024 – Galerie foto

Autor: Bogdan Bârliga 10 apr. 2023 Știri auto

Nu mai este mult până când vom vedea noua generație Dacia Duster, dar până atunci apar tot mai multe fotografii prelucrate cu diferite variante de design. SUV-ul produs la Mioveni este acum la faza testelor rutiere și imaginile cu mașina camuflată stau la baza încercărilor de a afla cum va arăta noul model.

Ce știm cu siguranță despre noua generație Duster este că va utiliza platforma CMF-B a Renault Group și la uzina Dacia au început deja pregătirile pentru procesul de producție. Tot pe această platformă va fi produs și modelul derivat din conceptul Dacia Bigster.

Pe platforma CMF-B mai sunt construite modelele Renault Captur și Mitsubishi ASX, iar din acest motiv sunt șanse mari ca noul Duster să fie oferit și cu motorizări hirbid.

Ce trebuie să știm despre noua generație Dacia Duster

Platformă flexibilă CMF-B reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri. Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu. În anul 2024 pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni va intra în producție cea de a treia generație a modelului Duster bazată pe această platformă.

Imaginile cu noul Duster camuflat folosite pentru realizarea fotografiilor prezentate în acest material ne indică o creștere în dimensiuni a SUV-ului autohton și conform relatărilor din presa de specialitate e posibil ca frânele cu tamburi de pe axa spate să fie înlocuite cu unele pe disc.

Intră în GALERIA FOTO

Partea frontală are faruri mai subțiri cu DRL-uri integrate, iar blocurile optice flanchează grila care va fi decorată de sigla nouă a brandului românesc. Bara frontală are orificii sub faruri și o gură centrală de admisie de mari dimensiuni. În partea din spate, noul Duster are stopuri noi, suportul pentru număr a rămas montat pe hayon, dar bara de protecție are un aspect ceva mai curat. Pe mașină putem vedea și niște șine proeminente pregătite pentru transport.

Și viitorul SUV de segment C derivat din conceptul Bigster va fi produs la uzina de la Mioveni și va debuta comercial în prima parte a anului 2025.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Youtube / Carbizzy


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide