Cum arată cea mai nouă uzină a companiei BMW. Aici se va produce cel mai de succes model al mărcii – VIDEO

Autor: Marius Vișan acum 3 ani Știri auto

Reprezentanţi de rang înalt ai guvernului mexican şi oficiali BMW Group au deschis cea mai nouă uzină auto a companiei, la San Luis Potosi, în Mexic.

Compania a investit peste un miliard de dolari în noua locaţie de producţie. Uzina, care are deja 2.500 de angajaţi, va avea o capacitate de până la 175.000 de unităţi pe an odată ce faza de lansare este încheiată complet.

La San Luis Potosi se va produce BMW Seria 3 Sedan

La San Luis Potosi se va produce cel mai de succes model al mărcii BMW: BMW Seria 3 Sedan. În istoria de peste 100 de ani a companiei, acest automobil emblematic a ajuns să reprezintă sufletul mărcii, stabilind standardul pentru performanţe dinamice, eficienţă şi design.

La un nou centru inovator din incinta uzinei, toţi angajaţii şi ucenicii noi sunt instruiţi în cele mai recente procese şi tehnologii de producţie ale BMW Group, pe baza modelului dual de formare profesională. Centrul nu este axat doar pe extinderea aptitudinilor tehnice ale angajaţilor şi ucenicilor, ci şi pe stimularea motivaţiei, a entuziasmului şi a spiritului de echipă.

Uzina lucrează cu patru institute tehnice în acest domeniu şi a pregătit deja 250 de ucenici în ocupaţii tehnice

Noua uzină BMW Group este un pionier în domeniul întreţinerii inteligente. Software-ul Smart Maintenance Assistant este utilizat pentru prima dată, permiţând o planificare a întreţinerii proactive în întreaga uzină, sporind astfel disponibilitatea echipamentului. Activităţile de service se bazează pe date de sistem organizate în mod curent şi inteligent, în loc de intervale de întreţinere predefinite. Utilizând dispozitive inteligente, cum ar fi tablete şi smartphone-uri, personalul primeşte toate informaţiile relevante privind starea echipamentului.

BMW Group a operat propriul său birou local de achiziţii în Mexic încă din 2008. În 2017, biroul s-a relocat din Mexico City în San Luis Potosi, unde acum sunt angajaţi 105 oameni. Anul trecut, volumul achiziţiilor BMW Group în Mexic a atins 2,5 miliarde de dolari.

Noi repere de dezvoltare durabilă

Începând cu primul an complet de producţie, facilitatea din San Luis Potosi va fi cea mai eficientă uzină a BMW Group din punct de vedere al utilizării resurselor.

Utilizarea atentă a resurselor de apă este un obiectiv principal al dezvoltării durabile. Locaţia, cu cel mai redus consum de apă per automobil produs, va fi prima vopsitorie a BMW Group care nu generează nici un fel de apă reziduală. Apa necesară pentru procesul de vopsire este recondiţionată şi refolosită.

Utilizarea surselor de energie regenerabile asigură faptul că instalaţia va fi alimentată în viitor cu energie electrică 100% fără emisii CO2. Aflată la faţa locului şi acoperind peste 70.000 de metri pătraţi, o instalaţie de panouri solare va produce o parte din energie.

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide