Cum arată cel mai nou ceas Bugatti Chiron care costă mai mult decât mașina ta

Autor: Cristian Gubandru 25 feb. 2022 Știri auto

Jacob & Co a lansat un nou ceas Bugatti Chiron, care costă 1,5 milioane de dolari. În ultimii ani, Jacob & Co și Bugatti au creat ceasuri de mână unice inspirate de modelul Chiron, iar acesta este cea mai recentă creație a lor.

Denumit Bugatti Chiron Blue Sapphire Crystal, ceasul are multe dintre caracteristicile celorlalte ceasuri Tourbillon. Ca atare, are o replică complet funcțională a motorului W16 cu patru turbine de 8,0 litri al lui Chiron, unde pistoanele se mișcă efectiv și turbocompresoarele se rotesc.

Spre deosebire de celelalte ceasuri, acesta are carcasa realizată în întregime din geam de safir, pentru care a fost nevoie de câteva luni pentru prelucrarea materialelor, mașinării performante și un proces de lustruire manuală. Safirul a fost apoi colorat într-o nuanță de albastru.

VIDEO: Cum arată cel mai nou ceas Bugatti Chiron

Privit din spate, noul ceas Bugatti Chiron Blue Sapphire Crystal prezintă unele dintre cele 578 de componente decorate și asamblate manual care alcătuiesc mecanismul. Multe dintre cele 51 de bijuterii folosite în ceas sunt vizibile și din partea din spate. Alte detalii izbitoare ale ceasului includ o rezervă de putere inspirată de indicatorul de combustibil al lui Chiron și trei coroane de safir.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Ceasul include sistemul de protecție la lovituri dezvoltat de Jacob & Co, accente de aur roz de 18 karate, o curea de cauciuc și o cataramă din aur roz de 18 karate. A fost creată o singură unitate și a fost nevoie de un singur meșter, care a lucrat aproximativ 120 de ore pentru a finaliza ceasul.

O serie de alte ceasuri Tourbillon sunt disponibile de la Bugatti și Jacob & Co. Acestea includ modele cu o carcasă finisată în aur roz, aur roz cu diamante, aur alb și safir transparent. Un ceas din versiunea „obișnuită” fără toate bijuteriile de lux este disponibil pentru 280.000 de dolari.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide