Cum arată cele 10 autospeciale cu o capacitate de 10.000 litri, destinate stingerii incendiilor, care au intrat în dotarea IGSU

Autor: Marius Vișan 10 iun. 2022 Știri auto

Ministrul de Interne, Lucian Bode anunţă că joi a intrat în dotarea IGSU primul lot de 10 autospeciale cu o capacitate de 10.000 litri, destinate operaţiunilor de stingere a incendiilor, din totalul celor 200 care vor fi achiziţionate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020.

”Astăzi (9 iunie n.r.), 10 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri de apă, din totalul celor 200 de același tip, care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, completează parcul auto al inspectoratului general. Acestea au plecat astăzi către județele: ISU Constanța, ISU Brăila, ISU Galați, ISU Ialomița, ISU Iași, ISU Maramureș, ISU Mureș, ISU Prahova și ISU Tulcea”, scrie pe pagina de Facebook IGSU.

Intră în GALERIA FOTO

Reînnoirea parcului auto rămâne o prioritate

Asta în condițiile în care unitățile operative încă dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate.

Autospecialele sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: IGSU / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide