Cum arată Hoonifox, cea mai nouă mașină a lui Ken Block

Autor: ProMotor 01 mai 2020 Știri auto

Ken Block va avea o nouă mașină realizată de compania la care este co-proprietar, Hooniganm pe baza versiunii Fox a lui Mustang. Cum era de așteptat, aceasta are și o denumire sugestivă. Iată cum arată Hoonifox, cea mai nouă mașină a lui Ken Block.

Intră în Galeria FOTO

Hoonifox, prezentată în imagini sub forma unor randări pe calculator, a fost dezvoltată de Ken Block în colaboraee cu designerul Ash Thorp, cel are a desenat o altă mașină a lui Block – Ford Escort RS Cossie V2, dar și noul Batmobile. Ca elemente distinctive, Hoonifox are aripi inspirate din WTC, mai multe prize de aer pentru motor și interior, două țevi de evacuare montate în lateral, dar și un eleron gigantic montat în partea din spate. Este, fără îndoială, una dintre cele mai cool tuninguri realizate pe baza lui Mustang Fox.

Desigur, la indicațiile lui Ken Block, Hoonifox va fi dotată cu un sistem de tracțiune integrală inspirat din rally-cross, fără îndoială, capabil să transmită mult cuplu spre puntea spate. Pentru că, la fel ca toate maișinile lui Ken Block, și aceasta va trebui să meargă mai mult de-a latul decât drept înainte.

Hoonigan nu s-a decis încă pentru un propulsor pentru cea mai nouă creație a lor, dar spun că un posibil candidat ar fi un motor V6 EcoBoost (ca cel de 920 CP montat pe Hoonitruck), un V8 aspirat construit de Roush Yates (ca cel de pe Hoonicorn V1) sau chiar un sistem de propulsie electric derivat din cel al lui Mustang Mach-E.

Hoonifox se află acum doar la stadiul de concept, dar Ken Block are deja planuri mari cu ea. „Neapărat vreua să construiesc  Hoonifox. Și să fac un video Gymkhana cu ea, desigur. Toate astea în stilul Miami Vice din anii ’80. Chiar în Miami. Asta e – lista mea de dorințe din acest moment”, a declarat celebrul pilot cunoscut pentru videclipurile Gymkhana.

sursa: Road&Track

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hoonigan



Comentarii
Inchide