Cum arată mașinile misterioase, neînmatriculate, cu care se arestează protestatari din Minsk, Belarus – FOTO

Autor: ProMotor 17 aug. 2020 Știri auto

Sute de mii de oameni s-au adunat la Minsk, dar și în alte mari orașe din Belarus, pentru a manifesta împotriva lui Aleksandr Lukașenko.

Duminică, 16 august, a avut loc cea mai mare demonstrație din istoria postsovietică a Belarusului.

Presa din Belarus a relatat că oamenii care pleacă de la demonstrația de la Minsk încep să fie arestați. Sunt săltați în mod haotic, atât în centrul orașului, cât și la periferii, chiar în curțile caselor.

Jurnaliștii de la Radio Europa Liberă au transmis că au văzut indivizi în civil care trag de oameni și-i bagă cu forța în microbuze fără plăcuțe de înmatriculare, ducându-i către destinații necunoscute.

O astfel de dubiță fără număr de înmatriculare a fost fotografiată pe unul dintre bulevardele Minskului.

Cum arată mașinile misterioase, neînmatriculate, care arestează protestatari din Minsk, Belarus - FOTO
Așa arată una din mașinile misterioase, neînmatriculate, care arestează protestatari din Minsk, Belarus

Theguardian.com a publicat o imagine cu o ambulanță despre care martorii spun că înăuntrul ei s-ar afla polițiști pregătiți să aresteze protestatari. Polițiștii se foloseau de ea pentru a se apropia de protestatari.

Manifestanţi scandând „Demisia!” au umplut duminică centrul capitalei belaruse, Minsk, în cel mai amplu protest de până acum împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko. La protest, care a atras în jur de 200.000 de persoane numai în capitală, nu a fost vizibilă prezenţa poliţiei.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: tut.by, Facebook / Laisvės vėjas



Comentarii
Inchide